Покривало за диван – готово или по поръчка?

Гласувайте (1-5)

Диванът по правило играе ролята на главен акцент във всяка дневна стая. Този тип мебели имат по-висока цена и много лесно могат да натоварят семейния бюджет, дори и ако домакинството разполага с добри доходи.

В тази част от едно жилище обикновено има по-голямо присъствие на хора, което включва както членовете на семейството, които се събират там в края на деня, така и гостите, които идват на кафе или на вечеря.

Дори и ако не сте от хората, които редовно посрещат гости, ежедневното ползване на меката мебел от вас и близките ви може бързо да амортизира тапицерията на тази мебел, ако тя не е защитена. Определено рискът е по-висок, ако в дома се отглежда домашен любимец.

Как да предпазим дивана

Най-добрият начин да се погрижите за дивана си е като помислите за подходящо шалте (покривало), което да поставите върху него. Имате две възможности. Първата е да намерите готово шалте, каквито се предлагат доста по магазините.

Втората опция е да намерите място, което предлага интериорен текстил (например на Daphne.bg) и да изберете десен, който ви допада, а след това да купите нужния размер и да поискате някой само да го оформи по краищата.

Кой вариант е по-лесен

В повечето случаи е по-лесно да купите готово шалте. Така само ще го разопаковате и ще го наметнете върху дивана в хола. Този вариант ще ви спести време и грижи около това да обикаляте и да търсите шивач, който да го дооформи.

Кой вариант е по-стилен

Определено е по-добро решение от интериорна гледна точка да се спрете на покупката на текстил, който да превърнете в шалте. От една страна, това ще ви позволи да експериментирате с текстурата и да изберете най-добрата.

От друга страна, така ще сте сигурни, че имате нещо, което е уникално, тъй като сами ще сте избрали десена. С това се гарантира, че няма да вложите средствата си в нещо, което може да се види във всеки втори дом.

Кой вариант е по-изгоден като цена

Много често е по-добре за вас от финансова гледна точка да изработите шалтето (кувертюрата) сами, тъй като този тип материали не са скъпи, а за да ги превърнете в покривало за дивана не е нужно много голямо усилие – във всяко шивашко ателие ще се съгласят да ви помогнат без да ви искат твърде много.

Вместо заключение

Изборът, който следва да направите, може да бъде лесен или труден. Зависи от това с какво сте склонни да направите компромис. Почти е невъзможно да откриете продукт, който отговаря на всичките ви изисквания. Затова обмисляйте добре, определете най-важното за вас и пазарувайте!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + 16 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.