Полезни идеи за подредба около мивката в банята

баня
Гласувайте (1-5)

Мивката в банята е мястото, което се използва може би най-често в ежедневието ни. Банята ни обаче не „обслужва” само един човек. Освен нас в нея влизат децата ни, възрастните ни родители, гостите ни… Затова цялостното оформление е много важно за осигуряване на удобство при ползване.

Днес ви предлагаме няколко полезни идеи за подредба на мивката и пространството около нея в банята.

Много често избраната вече мивка за баня с пиедестал е много ограничаваща откъм възможност за осигуряване на повече свободно място за ползвателите й. Какво да направите тогава? В зависимост от конфигурацията, можете да поставите рафт или етажерка. Там ще наредите всички ежедневни аксесоари, които използвате за банята. На най-ниско ниво – един обграден рафт с аксесоарите за децата, а на по-високо – рафт или етажерка с аксесоарите за възрастните.

Подвижна масичка на колелца встрани от мивката. Върху нея можете да поставите всички важни аксесоари за ежедневно ползване, а ако масичката има и рафт под нея, там да разположите кърпи и хавлии.

Колона за баня. Колоната за баня е прекрасна мебел, която върви успоредно във височина с ботуша на мивката. Поставена отляво или отдясно на мивката, колоната има няколко отделения, всяко от които складира и организира аксесоарите за баня. Колоната може да е стояща или окачена, но трябва да е близко до мивката, за да не се налага да изминавате по няколко крачки до така важните тоалетни принадлежности.

Горен огледален шкаф. Инсталираната мивка с ботуш  най-вероятно няма да позволи монтаж на нов долен шкаф, но има и друго решение. Комбинацията от огледало за баня и шкаф е отлична мебел, която се окачва над умивалника. Тя е многофункционална и спестява много пространство на собствениците. Конструкцията може да включва добавено LED осветление, странични открити етажерки, преден рафт… Всичко това може да изберете според размера, който най-добре се съчетава цялостно с помещението.

Важно е да подредите всичко около мивката, така че да ви е удобна за ползване. Има различни начини да направите това, като всеки е подходящ според даденостите на помещението и разположението на мивката в него. Вдъхновете се и го направете.

Източник: https://bania24.com/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.