Полезни съвети за пътуващи във Facebook страницата Керамоти почивки

Гласувайте (1-5)

Идват трескавите подготовки за почивните дни през месец май и българите започват да търсят най-подходящата дестинация за отдих и забавление. Къде другаде могат да намерят информация за хотели, забележителности, активности в определени местности, които ще им помогнат да планират майския си отпуск, освен в полезната търсачка на Google? Във Facebook.com, разбира се! Не бъдете твърде скептични към получените съвети и коментари от потребители в страница на български език, посветен на определена местност. Въпреки, че има стотици хиляди Facebook страници и групи, които са създадени изкуствено, с комерсиална цел да промотират даден хотел, услуга, туристическа фирма, компания за организирани пътувания и т.н., съществуват и такива, които се стараят да дават обективна информация относно акомодацията и забележителностите на дадено място. Една от тези развлекателни страници във Facebook.com е Керамоти почивки.

Страницата се стреми да събере различни потребители, които да са обединени от една идея – да разберат повече за спокойното гръцко градче с дълга и чиста ивица пясък – Керамоти. Затова и публикациите на стената на Керамоти почивки се съсредоточават върху излагането на публичен показ на “перлата на Егейско море” и дават отговори на въпроси като:

  • Кога се открива сезонът в Керамоти?
  • Какви интересни занимания не трябва да се пропускат?
  • Как най-лесно може да се стигне до Керамоти?
  • Какво се намира в близост до градчето?
  • Как се отива от Керамоти до Тасос?
  • Колко е разстоянието и как най-бързо да се стигне от Керамоти до Кавала и Ксанти?

За да не се превръща единствено в “брошура” за гръцкото градче, страницата на Керамоти почивки дава на феновете си обща информация за туризма в Гърция, публикува известни гръцки песни, разнообразява съдържанието с полезни съвети като:

  • Как да стегна багажа си?
  • Какви са най-подходящите дестинации за мен според зодията ми?
  • Има ли начин да напиша, без да съм професионален писател, пътепис?
  • Мога ли да спра да се плаша от пътуване със самолет?

Керамоти почивки е общодостъпна Facebook.com страница и всеки може да изявява личното си мнение относно разнообразните теми в нея. Целта на виртуалната общност е от една страна все повече българи да се запознаят с природата и начините за летуване в Керамоти, а от друга – да могат всички, които вече са летували там да дават полезни съвети и да коментират публикуваното съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.