Портал за животни BauBau- бременност при кучетата

Гласувайте (1-5)

Имате ли нужда от повече информация за бременност при кучетата? Добро място да намерите такава е портал за животни BauBau. Така ще знаете какво да правите, когато дойде време.

Всеки път, когато кучетата забременеят, в тялото им стават различни промени. Женската може да забременее само в определени периоди, когато е разгонена. Това се случва два пъти годишно. Лесно може да разберете кога се е разгонило кучето ви, защото се появява естествен секрет. Ако не искате да оплождате женската, по-добре я дръжте далеч от мъжки кучета, докато е разгонена.

Бременността при кучетата обикновено се идентифицира с промени в поведението, загуба на апетит и апатия. След известно време женската ще възстанови апетита си и ще започне да наддава тегло. През това време коремът й забележимо ще започне да нараства.

Ако се съмнявате, че кучето ви е бременно, може да го заведете на ветеринар, за да сте сигурни. След преглед на корема на животното, специалистът ще потвърди или отхвърли съмненията ви. Той вероятно ще ви даде основни насоки за грижи през бременността на кучето и след раждането.
Докато вашата женска е бременна, трябва да и предоставите храна от най-високо качество, за да я поддържате в добро здравословно състояние. Обграждайте я с много любов и внимание. Ако имате въпроси относно храненето по време на бременността, попитайте лекуващия ветеринар. Движението в този период е изключително важно. Бременното куче трябва да се води на разходки. Претоварването обаче не е добра идея, поне до раждането.
През този период трябва да поддържате перфектно здраве на вашата женска, за да я подготвите за изпитанието при раждане. Трябва да има баланс между качествената храна, която давате на кучето и количеството движение. Поради вероятност от усложняване, трябва да бъдете възможно най-често до него, за да може да му помогнете.

Ще разберете, че е настъпил моментът н раждане, когато женската се разхожда наоколо неспокойно и отхвърля всяка предложена храна. Когато се появят контракциите, ще знаете, че всеки момент малките кученца ще се появят на бял свят. В повечето случай раждането протича нормално, а естествените инстинкти на кучето ще ви улеснят. Вашата роля ще бъде по-скоро на наблюдател. Но бъдете внимателни и имайте готовност да помогнете на кучето при необходимост. Ако усетите, че нещо не е наред, веднага потърсете ветеринар. Лоши признаци са затруднено дишане на женската и повръщане.
Обикновено бременността при кучетата протича без затруднения. Но присъствието ви до тях през този период е необходимо, ако се наложи да реагирате при усложняване на ситуацията. Иначе е достатъчно да обгрижвате любимото си куче, да го насърчавате и да го обичате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.