Портал за животни BauBau- първа помощ за кучето

Гласувайте (1-5)

Всеки ден се случват различни инциденти. Кучетата също като нас може да имат такова неприятно преживяване. Ако имате домашен любимец, трябва да сте готови да се справите и с най-лошото. Известният български портал за животни BauBau напомня за някои неща, които да имате предвид в случай на инцидент.

В колата си и в къщи трябва да имате комплект за първа помощ. Той непременно трябва да съдържа прахче за стерилизация. Никога не промивате раната на кучето с алкохол. Той не само ще навреди на кожата му, но може и да го предизвика да се ближе и така да се натрови. Сложете достатъчно от антисептичния прах, за да спре кръвта. За порязвания и ожулвания по гърба и лицето, по- удобни ще ви бъдат противовъзпалителните стикове. Продуктите, които прилагате върху домашния си любимец, трябва да бъдат специално произведени за животни, за да се избегнат всякакви странични ефекти или токсични добавки.

Антисептичният крем е чудесно допълнение към комплекта за първа помощ. Ако се наложи да го използвате, най-вероятно ще трябва да го прилагате поне 3 дни. Ако зачервяването, подуването се влошат или се появят други признаци на инфекция, незабавно отведете животното при ветеринар.

Стерилните марли също трябва да са част от комплекта за първа помощ. Ако раната е по-голяма, ще се наложи да използвате по-голямо количество марли, за да спрете кръвта. Марлите спират достъпа на микроби в раната, което е много важно, за да не се разпространи вътрешна зараза.
Ако кучето е с наранени лапи, може да помислите да прикрепите към тях шина. Така проблемът няма да се влоши, ако се наложи да преместите домашния си любимец. Ако не поставите шина, която да стабилизира лапата, това може да доведе до счупване на костите, особено при по-възрастните кучета.
Собствениците на животни, трябва задължително да имат одеало или кърпа в колата си.
Те могат да ги послужат при по-сериозно нараняване да задържат кожата или да предпазят раната от прах и отломки. Може да се използват и за увиване на кучето, за да го стоплят, в случай, че навън е по-студено. Одеалото или кърпата може да се окажат полезни, ако се наложи да пренесете четириногия си любимец до ветеринарна клиника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.