Портал за животни дава повече информация за отглеждането на немска овчарка

Гласувайте (1-5)

Немската овчарка е куче, вдъхващо респект, вярност и увереност. Това е най-предпочитаната порода за домашно отглеждане и работно куче. Повече за нейното отглеждане ще научите от известният портал за животни baubau.bg.

Отглеждането на това куче е лесно, защото е прочуто със своята адаптивност и вярност.

Стига да имате време за редовни разходки, бихте могли спокойно да се грижите за него в апартамент. Немската овчарка е прекрасно семейно куче, но непознатите лица около нея трябва да бъдат много внимателни. Тя има силно развито чувство за собственост и пази вярно това, което смята за свой дом или семейство.

Според статии в известен зоопортал, овчарката може да бъде и отлично работно куче. Отглеждана е в много охранителни и други институции, като куче следотърсач и верен помощник. Едни от органите, които най- често разчитат на работните качества на това куче са полицията и митниците. Малките овчарки се отглеждат в тези служби и обучението им започва още от ранна възраст, напомнят публикации в зоо портал. Основно се обучават за следотърсачи и за откриване на взривоопасни и наркотични вещества.

Немските овчарки се делят на три вида, спрямо космената им покривка :

  • Късокосмести
  • Дългокосмести
  • Острокосмести

Снимков материал и още информация за различните видове от породата немска овчарка, можете да откриете на страниците на зоопортал Бау Бау.

Вроденото им чувство за  търпеливост и вярност ги прави и отлични водачи за слепи хора и спасители. С лекота се превръщат в пълноправни членове на всяко семейство. Обичат децата и търпеливо устояват на техните борби и закачки.

Първи грижи за отглеждането на немска овчарка бебе

Подходящата възраст, на която можете да вземете и отглеждате малкото кученце е от  35 – 40 ден, препоръчват от популярен зоопортал. Тогава то вече трябва да е отбито от майката. За да се адаптира към новата среда и обстановка се изисква време. Първоначално започнете храненето с местни каши и бульони, когато порасне включете в менюто му и черен дроб и месо, съветват специалистите от портал за животни.

Както при малките, така и при възрастните е добре да посещавате редовно ветеринар за поставяне на необходимите ваксини и профилактика. Адреси на едни от най- добрите ветеринарни клиники и лекари, можете да откриете в портал за животни Бау Бау.

Немската овчарка е порода, към която трябва да се подхожда с грижа и внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 − two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.