Повече информация за появата на дребна шарка

Гласувайте (1-5)

Дребна шарка е остро, заразно вирусно заболяване, обикновено засягащо децата. Характеризира се с появата на червени петна по кожата, треска и възпаление на очите. Дребната шарка, също известна като морбили може да доведе до редица усложнения, като ушни инфекции, пневмония и енцефалит. Вирусът се разпространява лесно чрез въздуха, когато заразено лице кихне или се изкашля.

Заболяването е с инкубационен период около три седмици. Дребната шарка се диагностицира от три симптома: повишена температура, лек обрив главно върху шията и лицето и подутини зад ушите и близо до тила.

Лечението на морбили трябва да протече с прием на повече свежи плодове и сокове, особено портокалови и лимонови, смесени с вода. Това е достатъчно, когато детето страда от липса на апетит. Пациента трябва да се изолира в добре проветрено помещение. Тъй като светлината има отрицателен ефект върху очите по време на морбили, тя трябва да бъде приглушена.

Терапията трябва да се стреми към намаляване на температурата и премахване на токсините от организма. Полезна мярка би била да се прави клизма с топла вода всяка сутрин за прочистване на червата. Хладка вана може да се прави всеки ден за облекчаване на сърбежа. Добавянето на листа от Нийм към тази вода ще бъде от полза.

Куркумата е също от полза при лечение на морбили. Листа и корени от куркума, трябва да се изсушат на слънце и да се стрият на фин прах. Този прах, смесен с няколко капки мед и сока на горчива тиква е много ефикасно средство за страдащите от дребна шарка.

Прах от сладка папрат е доказано ефективен при облекчаване на кашлицата, типична за морбили. Също за премахване на този проблем е добре да се използва вода от ечемик. Тази вода се приема често, подсладена  с масло от сладки бадеми.

Деца болни от дребна шарка, трябва да бъдат изолирани. Необходимо е да им бъде осигурена пълноценна почивка. Предоставяне на добри хигиенни условия, заедно с гореописаните природни средства ще доведе до бързото възстановяване. Лекарствата трябва да се избягват, освен ако лекаря не ги предпише поради поява на усложнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.