Правила за избор на коктейлно облекло

Гласувайте (1-5)

Поканата за коктейл винаги е вълнуваща, без значение какъв е поводът на събитието. Но всичко може да се провали, ако не бъде подбрана подходящата коктейлна рокля. Защото, ако една дама не може да блесне подобаващо на коктейл, кога да го направи? Ето кои са основните правила за избор на коктейлно облекло за дама.

Не разкривайте повече, отколкото е необходимо

Може в американските филми дамите да носят малки черни рокли, които не оставят нищо на въображението и повече разкриват отколкото да скриват. Но това е недопустимо. Жената, която желае да бъде приета като дама, при това дама от класа, трябва да подбере коктейлна рокля, която не разкрива повече, отколкото е необходимо. Може би дължина с една идея по-къса, или деликатно разголено рамо, а защо не и деколте, което само нежно загатва за това, което се крие отдолу. Повече не е необходимо, а и не е желателно.

Порядъчност в деколтето

Деколтето трябва да е порядъчно и да не разкрива цялата гръд с нейната прелест. В идеалния вариант деколтето е не по-дълбоко от четири пръста под ямката на шията или един пръст от началото на цепката на гърдите. По-дълбокото деколте би било просто проява на лош вкус. А коя жена иска нейното присъствие на коктейл да бъде запомнено с лош вкус?

Роклята (не) винаги е добър избор

Роклята е винаги добро решение за коктейлна дреха. Но в никакъв случай не е единствената опция. Днес е модерно на коктейл да се носят и панталони. Но не какви да е панталони, а добре скроени, от скъпи материи и падащи плавно по снагата. Дънките са забранени, както и кожата, клиновете и много впитите панталони. Те са табу! Прав панталон или с кройка тип „молив”, както и класически модел биха били идеални за коктейлно облекло. Панталоните дават много възможности за разнообразни комбинации и внасяне на разчупеност в стила.

Аксесоарите

Аксесоарите при коктейлното облекло трябва да са точно толкова внимателно подбрани, както и самите дрехи. Тук дамата трябва да се придържа към минималистичния стил- малко на брой, стилни аксесоари, които не се набиват на очи. Това се отнася както към бижутата, така и към коланите, и към чантата. Тъй като чантата е най-забелязващия се аксесоари след обувките, редно е тя да бъде малка, нежна и да е стилистично продължение на облеклото.

Размерът има значение

Размерът на дрехите, които се избират за коктейл, е от голямо значение. Не е допустимо да се носят свръх обемни дрехи или такива, които са в по-голям размер. Също така е препоръчително дължината на роклята да е максимум до средата на прасците. Дългите до земята, влачещи се по пода, с опашки и шлейфове рокли са подходящи за други събития, не и за коктейли.

Обувки на ток

Обувките на ток са абсолютно задължителни за коктейлите. Чифт класни, висококачествени и красиви обувки на ток могат да променят цялостния вид, да му придадат красив и изтънчен вид. Ниски и безформени обувки, такива от плат или гума, са извън списъка с допустимите за коктейл обувки.

Коктейлът е повод за една дама да разходи своята осанка, красиво и стилно облечена в подходящи дрехи. Коктейлът е повод една дама да се покаже в целия си блясък и да бъде запомнена. Това може да се случи единствено ако облеклото е подбрано подходящо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.