Правите ли разлика между парфюми и тоалетни води?

Преди да закупите определени маркови аромати за вас или за вашите приятели е добре да сте наясно с различните концентрации, който се предлагат на пазара. В случай, че не сте запознати с тях, консултантите от онлайн магазин за парфюми Ivis.bg ще ви разкрият основните разлики между най-масово предпочитаните и разпространени – тоалетни води и парфюми.

Обозначението върху опаковките за маркови парфюми е Eau de parfum (EDP), a за тоалетна вода Eau de Toilette (EDT). Тези наименования имат френски произход, но вече са намерили широко разпространение и в английския език.

Парфюмите и тоалетната вода са смесена консистенция между ароматни масла, фиксатори и разтворители. Силата и уханието, а и цената на ароматите зависят точно от тези компоненти. Ето и основните разлики между тях:

  • Eau De Parfum (EDP)

Произвежда се от смес на етанол и H2O. Със средно висока концентрация на парфюмно масло, в сравнение със съдържанието на вода и алкохол. Концентрацията на масла е от 8 до 15 %.Обикновено поради тази причина цената на продукта е сравнително по – висока. Трайността на аромата е от 5 до 7 часа. Въпреки разликата в цената те са най – предпочитания избор за голяма част от потребителите.

  • Eau de Toilette (EDT)

Това са вид парфюми с по – ниска концентрация на парфюмни масла. По – значителна е концентрацията на етанол и вода. Ако предпочитате да усещате свежия аромат на парфюма през целия ден, несъмнено ще разберете, че трябва да го нанасяте поне два пъти. Концентрацията на ароматните съставки достига от 4 до 8 %, а издръжливостта на уханието е между 3 – 4 часа.

В онлайн магазин Ивис предлаганите аромати могат да задоволят всеки вкус. Тук ще откриете най – новите и популярни предложения на световните марки. Въпреки ценовите разлики и по–горе изложените факти, марковите парфюми носят своята изтънченост и високо качество без особено значение дали ще избирате тях или значително по-евтиния им вариант – тоалетна вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.