Предимства на Пелетните Котли

Гласувайте (1-5)

Пелетните котли са източници на топлина. Те могат да се използват за отопление на вашето жилището, или бизнес сграда. Те са чудесна алтернатива на други начини за създаване на топлина, зависими от изкопаемите горива. С помощта на един котел на пелети вие може да спестите значителна сума пари, докато все още се възползвате от уюта и топлината, които другите традиционни отоплителни системи предлагат.

И все пак, някои хора все още не са убедени, че използването пелети е правилният избор за дома си. Основната причина, повечето хора все още да са предпазливи е, че те просто не разбират как този тип котли работят и ползите от използването им.

Какво представляват пелетите?

За тези от вас, които чуват за първи път за пелетен котел, това е отоплителен уред, който изгаря дървесни пелети за създаване на топлина, вместо природен газ или други изкопаеми горива – нафта и въглища. Обикновено пелетите се правят от компресирани дървени стърготини или други отпадъци от дъскорезниците. Въпреки това, дори и да изберете пелетен котел вие не сте ограничени да използват само дървесни пелети, тъй като има много други видове пелети.

Тези други видове пелети, обикновено се наричат пелети от биомаса. Те могат да бъдат направени от всякакъв вид органична материя – от черупки на кокосови орехи та дори и от слама. И все пак, ако имате котел на пелети и искате да използвате нещо различно от традиционните дървесни пелети, не забравяйте да запознаете подробно с упътването, доставено с вашия котел.

Една от причините пелетните котли да са толкова популярни и толкова ефективни е начинът , по който се произвеждат самите пелети. Пелетите са изключително плътни и съдържат много органични материали. Като се има предвид малкия им размер и високата плътност, в комбинация с много ниските нива на влага, това ги прави изключително калорични. В допълнение, малката им форма с еднакъв размер, позволява на котела да регулира перфектно количеството пелети, което се изгаря. Това гарантира постоянната и равномерна работа на устройството.

Предимства на Пелетните Котли

Използването на пелетни котли е свързано с много предимства. Повечето хора много бързо се решават, когато осъзнаят  многото ползи на този тип котли на твърдо гориво. Съвсем накратко някои от предимствата включват:

  • Пелетите са по по-чиста и по-евтина форма на гориво, отколкото традиционните изкопаеми горива
  • Един пелетен котел може да ви спести до 60% от разходите за отопление
  • Технологията зад този вид котли е доказана. Всяка година се правят хиляди успешни  инсталиции в Европа и Северна Америка
  • В допълнение към по-чистото изгаряне, пелети са по-лесни за съхранение в сравнение с големите и обемисти дърва за огрев
  • Пелетните котли осигуряват много по-бърза възвръщаемост на инвестициите, отколкото повечето други алтернативни източници на отопление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.