Предимства на външните венециански щори

Гласувайте (1-5)

Някои хора са свикнали да възприемат щорите като конструкция, която се монтира единствено в закрити помещения. Това обаче е погрешно схващане, защото външните венециански щори могат да свършат чудесна работа и за създаване на уникален екстериор. Нещо повече – те имат удивителни предимства и затова изобщо не е чудно, че напоследък са се превърнали в голям хит сред ценителите на естетиката и практичността.

Като визия, външните венециански щори много приличат на своите интериорни събратя, но всъщност са доста по-функционални от тях.

Какви са най-големите предимства на модерните външни ламелни щори?

Издръжливостта – едно от най-големите достойнства

Едно от съществените неща, което ги отличава от стандартните щори, използвани на закрито, е че съвременните външни щори за прозорци са изработени от такива материали, които са значително по-здрави и издръжливи. По този начин с лекота устояват на неблагоприятните външни фактори и са в състояние да служат вярно на своите собственици дълги години.

Изключително удобство при употреба

Сред положителните качества на външните венециански щори трябва да се отбележи тяхната комфортна употреба. Ламелите биха могли да се управляват както в автоматичен режим, така и ръчно. Това спестява много време, а също и гарантира прецизната настройка, точно според конкретните нужди.

Лесна поддръжка

Модерните външни ламелни щори са изключително лесни за почистване – достатъчно е периодично да бъдат забърсвани с влажна кърпа или салфетка и ще изглеждат винаги перфектно. Не са необходими никакви други грижи, защото те са специално пригодени да издържат капризите на времето.

Разнообразни цветови вариации за уникален декор

За да си подхождат с фасадата на сградата, а и с вътрешното обзавеждане, можете да изберете външни венециански щори в подходящ нюанс. Благодарение на играта на цветовете, дори бихте могли да „изправите“ някои архитектурни недостатъци. По-тъмните фасади ще изглеждат доста свежо с щори в ярки, светли тонове. Също така, може да обедините екстериора и интериора чрез избор на външни щори в някой междинен тон, който да си хармонизира еднакво добре с вътрешния и външния декор. Най-хубавото е, че цветовете на външните щори няма да избледнеят от слънцето и дълго време ще изглеждат като току-що монтирани.

Отлична функционалност

Благодарение на такива външни щори за прозорци, ще блокирате веднага силната слънчева светлина – напълно или частично, според вашите конкретни нужди.

В горещите летни дни вътрешните ви помещения ще бъдат надеждно защитени от топлината, за да се гарантира свежест и прохлада за пълен комфорт.

През студените зимни месеци тези ламелни щори ще се превърнат в чудесна изолация, която ще ви позволи да запазите топлината и уюта в интериора.

Също така, целогодишно можете да разчитате на защита от евентуални прояви на вандализъм или кражби, защото те защитават успешно стъклата на прозорците от щети, както и сериозно затрудняват нахлуването в жилището на нежелани гости.

Модерна и стилна визия

Естетичната стойност на този вид щори е ненадмината. Сградите, които са оборудвани с външни венециански щори, изглеждат изключително модерно и стилно. Ако им се доверите, всички ще бъдат силно впечатлени колко красиво и елегантно изглежда вашата фасада. Това е важно не само за домовете, но и за офисите, и за търговските помещения, защото клиентите винаги асоциират добрия външният вид на сградата с високото качество на услугите, които се предлагат вътре.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + fourteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.