Премахване на разширени вени – важните съображения

Гласувайте (1-5)

Ако имате разширени вени, които се опитвате да прикриете, трябва да знаете, че не сте единствените. Около една четвърт от всички жени страдат от този проблем в някакъв период от живота си. Не толкова често, но мъжете също получават тези синьо-лилави издутини. Те обикновено се срещат по краката, като са първо място сред козметичните проблеми. Въпросът е, че ефектът им върху външния вид е най-незначителния, тъй като много от хората изпитват и силни болки и усещат голяма тежест в краката. Ако не се лекуват, според специалистите по варикозни вени от Фрамар, може да се стигне и до редица усложнения.

Кой може да ви помогне с разширените вени?

При общите заболявания, човек винаги се обръща към личния лекар, но в случая е нужен специалист. Джипито може да ви помогне само с даването на направление за такъв. След като се срещнете с него, той ще определи сериозността на проблема, чрез визуален преглед, а също така може да се наложи прилагането на ултразвук, за да се види дали клапаните на вените са в опасност от съсирването на кръвта.

Компресиращи чорапи

Те са широко използвани от хората с варикоза, но трябва да се знае, че те не лекуват проблема, просто облекчават болката от него. Ако състоянието на пациента не е тежко, тогава с тези чорапи може да се размине правенето на операция.

Техники за лечение

Има няколко основни медицински начина за успешно премахване на разширени вени. Една от най-популярните техники е склеротерапията, която се състои в инжектирането на специален разтвор в засегнатата зона, която под въздействието му изчезва. Нехирургичен по природа, този метод е силно предпочитан от пациентите. Друг често използван метод е вътревенозното лазерно лечение, което действа подобно склеротерапията, но се използват лазерни лъчи вместо разтвор. Някой лекари предпочитат да използват светлинна терапия или радиочестотна аблация за своите пациенти. Повечето от тези техники са доста ефективни, но без промяна в начина на живот и избягване на предизвикващите фактори, вероятността от нова поява на разширени вени е до 30%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + fourteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.