Прилагане на течна хидроизолация за защита на басейни

Гласувайте (1-5)

Чудите ли се кой е най-надеждния начин да защитите от разрушителното действие на влагата обекти с голямо водно натоварване, каквито са басейните?

Решението наистина е комплексно, тъй като още при изграждането на обекта се използват строителни смеси с висока водоустойчивост. Въпреки това не е достатъчно да разчитате само на тях, защото след изсъхване на бетона в повърхността му се появяват микроскопични процепи, които все пак пропускат влага.

Ето защо не бива да се прави компромис с качествената изолация на басейните срещу влага.

В днешно време все повече хора предпочитат да използват така наречената „течна гума“ поради многото и предимства пред останалите материали. В Ard.bg ще намерите изключително качествена течна хидроизолация за басейни, подходяща за вътрешна и външна изолация, в чиято надеждност са се уверили множество потребители.

Предимствата на течната хидроизолация за басейни

Причината повечето хора да предпочитат течна хидроизолация в днешно време е, че този материал на практика решава всички проблеми, налични при останалите материали.

На първо място, нанасянето на течна гума е бързо и лесно и дори приятно. Освен с валяк или друг инструмент за гладко полагане, е възможно да я нанасяте и със специална пръскачка.

В този случай можете да сте сигурни в равномерното нанасяне с минимални усилия от ваша страна. Това е голямо предимство пред останалите материали, които изискват много повече усилия и прецизност при полагане, за да бъде ефективна защитата.

Като споменахме традиционни хидроизолационни материали, при най-често използваните видове се образуват шевове при полагане. Тези шевове са уязвими на механично въздействие и има опасност да се появят разкъсвания, а в този случай хидроизолацията напълно да се обезсмисли.

При течната хидроизолация този проблем отсъства, тъй като тя образува непрекъснат слой. Този слой е здрав, но и гъвкав, което го прави изключително устойчив на всякакъв тип въздействия.

Именно поради тази причина в днешно време течната гума е предпочитана за хидроизолация на басейн. Ако сте решили да се възползвате от предимствата на този материал, то Ard.bg е правилното място за вас.

Как се полага изолацията

Преди самото полагане е важно да подготвите основите, като ги почистите от замърсявания, защото те могат да попречат на добрата адхезия. В случай, че има неравности, е необходимо да ги изравните с подходящи смеси.

За прилагане на течната хидроизолация използвайте валяци или маламашки, а в ъглите работете с четка за максимално ефективното нанасяне. Предпазете отводнителните канали преди да преминете към полагането на слоя и се уверете, че около тях има достатъчно количество хидроизолационен материал.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − seven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.