Признаци и симптоми характеризиращи появата на бебешки колики

Гласувайте (1-5)

Коликите обикновено се наблюдават при новородените деца. Те плачат продължително и интензивно по няколко часа на ден, най-вече в следобедните часове. Това поведение може да продължи от няколко месеца до навършване на една година на детето. Въпреки, че родителите могат да продължават да са обезпокоени и притеснени, известно е, че децата преодоляват това състояние с течение на времето.

Основна причина за бебешки колики е, че бебетата не са адаптирани към смилането на храната. Това е така, защото тяхната храносмилателна и нервна система все още не са развити напълно. Въпреки всичко не е ясно какво точно причинява появата на това състояние. Счита се, че бебето страда от коремни болки и те предизвикват неговия плач. Причина за това, може да бъде движението на чревната мускулатура, която е отговорна за храносмилането. Детето развива самостоятелно своята способност да оцелява във външната среда. Съществуват твърдения, че деца, които са на естествено хранене не получават симптоми на колики. От друга страна, когато майката консумира храни, които могат да бъдат нездравословни за детето, то това ще предизвика поява на колики. В резултат на това корема на детето може да се подуе и да има проблеми с отделянето на газове. При по-тежки състояние, могат да се развият усложнения. Бебето губи енергия и има чувство на умора. То се нуждае от внимание, грижи и правилна медицинска помощ, за да бъде освободено от болката.

Понякога някои други храносмилателни проблеми, могат да бъдат объркани със симптомите на бебешки колики. Това са проблеми с червата и нарушено храносмилане, обриви, драскотини и др. Ето защо е важно да не изпадате в паника и да запазите самообладание. Родителите трябва да се информират за новостите и напредъка на медицината. Развитието на здраво бебе дава голям шанс за добро здраве и в зряла възраст. Следователно, трябва да се грижите добре за детето си и да му дадете възможност за здравословен начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.