Професионално почистване на зъбен камък

5/5 - (1 vote)

В тази статия ще Ви споделим как можете да почистите зъбният си камък и как реално се получава.

Нашите зъболекари специалисти от Сити Дентал Студио в Благоевград ще се погрижат за вашето здраве и спокойствие, от почистване на зъбен камък, лечение на кариес, пулпит, възпаление на венците, парадонтит и др.

Как се образува зъбен камък?

Образуването на зъбен камък днес е доста често срещано явление, особено сред възрастните хора и запалените пушачи, това споделят стоматолозите на Сити Детнал Студио. Това се улеснява от много субективни причини:

  • неспазване на правилата за устна хигиена: миене на зъбите след всяко хранене;
  • нискокачествени лични предпазни средства: меки четина на четка за зъби и грешен избор на паста;
  • заболявания на вътрешните органи на човека: храносмилателен тракт или метаболитни нарушения;
  • липса на прясна груба храна в диетата: моркови, ряпа, зеле, ябълки …

Невъзможно е да се премахнат натрупванията на зъбен камък у дома, без да се навреди на зъбния емайл. Процесът е многоетапен и изисква използването на специфични стоматологични знания и инструменти.

Зъбен камък. Зъбни методи за елиминиране.

Днес предлаганите от медицината методи отчитат всички възможни противопоказания за пациент, който търси помощ от зъболекар. Но когато посещава поликлиника, пациентът трябва предварително да информира медицинския персонал за своите хронични заболявания.

Най-често използваните лечения са:

  • ултразвук,
  • лазер,
  • химически.

Почистването на зъбите с ултразвук отнема не повече от час и се извършва не повече от веднъж годишно. Процесът протича по безконтактен метод и премахва наддесневите и субгингивалните видове камъни, почиства пародонталните каналчета между зъбите, унищожавайки намиращите се там бактерии.

Професионално почистване на зъбен камък.

Тази процедура е противопоказана при деца, хора със сърдечно-съдови заболявания, инфекциозни лезии на устната кухина.

Лазерното почистване ще направи вашата усмивка да блести, а зъбите ви с няколко нюанса по-светли. Тази рецепта обаче е неприемлива с пълнежи, тъй като избелването ще бъде неравномерно.

Процедурата е напълно безболезнена. Ако е невъзможно да се използват други методи, например поради голямата подвижност на зъбите, се използва химичен метод за отстраняване на зъбен камък. Същността му се състои в омекотяването на израстъците и механичното им отстраняване.

Стартирайте с преглед в клиниката.

Специалистите от клиниката ще Ви посъветват кой метод е подходящ за Вас след безплатен първоначален преглед. Не забравяйте, че само редовните превантивни прегледи при зъболекар ще ви позволят да избегнете скъпите медицински процедури и да поддържате сияйна усмивка с бели зъби в продължение на много години.

Професионалното почистване на зъбите в City Dental Studio е комплекс от превантивни мерки, насочени към подобряване на устната кухина и възстановяване на естетическия вид на зъбната редица до естествения й естествен цвят.

Безопасните и безболезнени хигиенни процедури водят до нормализиране на оралната биоценоза и повишаване на местния имунитет при пациента.

Емайлът след тях придобива здрав блясък и естествен цвят, а в устата се появява приятно усещане за свежест и чистота.

Надяваме се, че статията ,,Професионално почистване на зъбен камък“ е била полезна и че няма да чакате последният момент за да дойдете при нас за преглед, а ако се наложи – и за лечение на вашите зъби. Усмивката и здравето на вашите зъби са важни за вас, това е и нашата мисия – да помагаме на хората да запазят здравето на зъбите си.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.