Променитe в данъчната система на Великобритания могат да се отразят на покерa

Гласувайте (1-5)

Правителството на Гордън Браун уповести в края на изминалата седмица промените в данъчните закони, за да насърчи компаниите, занимаващи се с онлайн залагания да се завърнат обратно в страната.

Онлайн залаганията, включитено и онлайн покер игрите ще бъдат таксувани в зависимост от това къде се намира човекът, който прави залога, вместо от това къде е разположен щабът на компанията, занимаваща се с онлайн хазарт. Очаква се до 2014 година данък печалба да достигне 15 процента.

Новият закон бележи една от най-големите промени в онлайн хазартната индустрия на острова, от както тя официално бе легализирана през 2005 година.

Някой от най-големите компании в тази индустрия като „William Hill” „LadBrokes” се възползваха от данъчните облекчения по най-бързият начин, като преместиха техните офшорни клонове.

Според финансовият министър на Великобритания Джордж Оусбърн близо 90 процента от хазартната индустрия е съсредоточена извън страната.

Тоя заяви в интервю за „Financial Times”:

„Това със сигурност не е честно и не е разумен начин да се подпомага заетостта във Велокобритания.”

Анализаторите предвиждат консолидация в хазартната индустрия, след като по-малките сайтове за залагания трудно  ще превъзмогнат високите данъци.

Въпреки, че новият данъчен закон може да промени начинът на работа на компаниите за онлайн залагания, покер играчите на острова няма да плащат каквито и да било данъци върху своите печалби. Ако сте фен на онлайн покерa, може изпробвате уменията си на www.betfairpoker.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + 9 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.