Протеинът – враг или приятел

Гласувайте (1-5)

Дори и до този момент да не сте проявявали интерес към протеина, със сигурност знаете, че той е изключително важен за правилното функциониране на човешкия организъм. Редом с мазнините и въглехидратите, той способства за това тялото ни да се чувства здраво и заредено с енергия.

Малцина са обаче онези, които си дават сметка, че протеини присъстват в кожата, косата, ноктите, някой хормони и в мускулите. Дори и в минимални количества, те са част от нас и ние трябва да се грижим за това да попълваме липсите им всеки ден.

Смятаме за абсурдно да наречем протеина враг на човешкото тяло, поради простата причина, че без него няма как да функционираме нормално. Истината е, че белтъчините са от ключова важност за нас не само в моментите, в които искаме да поддържаме перфектно тегло, но и тогава, когато се стремим към натрупване на мускулна маса.

Ако питате който и да е спортист дали приема протеини, той без замисляне ще ви отговори положително. Важно е обаче преди да пристъпите към приема на хранителни добавки да се консултирате с професионалист в тази област. Особено ако имате здравословни проблеми, без значение какви са те. Смятаме, че всяка подробност следва да бъде коментирана, за да не се окаже накрая, че сте направили грешен избор или сте превишили дозировката.

Какво трябва да знаем за протеина и неговото въздействие върху човешкото тяло.

Изключително много са нещата, свързани с протеина, които можем и искаме да споделим с вас Едно от тях е, че изборът му следва да бъде внимателно обмислен. Съветваме ви да не се доверявате на случайни търговци, ако не сте сигурни за произхода на хранителните добавки, които предлагат те.

Винаги залагайте на лицензирани и утвърдени магазини, какъвто е онлайн магазина FitnesHrani.com. На това място не просто ще откриете богат избор, но и ще получите възможността да бъдете консултирани от истински професионалисти в областта на здравословното хранене и спорта.

Преди да започнете с приема на протеини е важно да прочетете внимателно инструкциите, които производителят е дал върху опаковката. Обикновено информацията, изписана върху кутията, е достатъчно подробна, така че да намерите отговор на повечето от въпросите си.

Протеинът съвсем спокойно може да бъде наречен приятел на човешкия организъм, защото след физическо натоварване, тялото се възстановява най-бързо и лесно с помощта на хранителната добавка. Тя способства и за изграждането на нови мускулни влакна.

Денят е претоварен и не разполагате с достатъчно свободно време, в което да консумирате вкусна и здравословна храна? Ще ви посъветваме да си приготвите чаша протеинов шейк. За момента той ще компенсира липсата на храна. Но не превръщайте в ежедневие замяната на храненето с приемане на протеини и други хранителни добавки!

Надяваме се да сме били полезни и благодарение на споделената информация  да вземете правилно решение относно количество на приеманите протеини, периодичността на приемане и всичко останало, което е важно за вас.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 − six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.