Протеини и хранителни добавки!

Гласувайте (1-5)

Хранителните добавки са неизменна част от живота на всеки атлет и билдър, няма как да тренираш интензивно и да не достигнеш лимита на тялото си. Всеки организъм има нужда от помощ за да премине и надскочи своите граници, тогава на помощ идват хранителните добавки. Една от тях са протеиновите пудри! Те въз основа на своето действие върху мускулите се делят на суроватъчен протеин и изолат, протеинови матрици, гейнъри за масивна мускулна маса, яйчен и телешки протеин.

Суроватъчният протеин и изолат се добиват от микро филтрация на мляко и неговата суроватка, като в зависимост от рецептурата на всеки един производител към него се добавят ензими, витамини и минерали. Суроватъчният протеин има един малък проблем с хората които непоносимост към лактоза, но той остава най-предпочитаният протеин на прах, заради своята цена и добра усвоимост от мускулите.

Протеиновите матрици последните години са доста предпочитани, тяхното предимствое е, че съдържат добра комбинация на протеини от различни източници, които насищат тренираният мускул с протеин за един период на време между 4-5 часа. Те съдържат естествено суроватъчен протеин и изолат, яйчен протеин от албумин, казеин и допълнително аминокиселини. Те са малко по скъпи от суроватъчният.

Протеините за маса или гейнъри, те са комбинация от добро количество въглехидрати от добри източници и протеин. Тези протеини са за хората искащи да изградят масивна мускулна маса и визия.

Яйчният протеин се извлича от яйчен албмин и както се досещате той е с най-голяма и добра степен на усвояемост от организма, но е доста по скъп от суроватъчната пудра.

Телешки протеин е също един доста популярен протеинов източник, всички знаем, че телешкото месо е доста богато на протеини и те са добре усвоими от мускулната клетка, неговият недостатък е цената. Този протеин обаче е подходящ за хората които имат проблеми с лактозата.

Нощен протеин или казеин, се добива при обработката на млякото, неговата усвоимост от организма е добра, но той се усвоява и разгражда много по-бавно, за това се препоръчва да се приема преди лягане да подържа положителен азотен баланс за почти цялата нощ в мускула.

Голямо разнообразие от професионални хранителни добавки и протеини можете да намерите в интернет магазина – www.онлайнмагазин.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.