Процедура по кремация на домашни любимци

Гласувайте (1-5)

Не са малко тези, които не знаят как да се разделят с любимите си животни. Ако настъпи последния миг за вашето куче, котка, птиче, зайче или друг домашен любимец, е нужно да потърсите съдействие от професионална фирма, която предлага кремиране на животни. Имайте предвид, че нямате право да погребете домашния си любимец в земята, защото това крие сериозни опасности.

Повече относно кремацията ще прочетете по-долу в тази статия, която подготвихме за Вас.

Кой има право да извършва кремация на домашни любимци?

За да пристъпите към кремация на домашни любимци, първо намерете фирма, която да Ви предложи тази услуга. Така например можете да разгледате предложенията на http://petcremation.eu/, които представляват лицензиран крематориум за животни в гр. София. Фирмата ще Ви предложи извозване на трупа на домашния любимец до мястото за кремиране, както и внимателно отношение към Вас и вашите домашни любимци.

Собственикът на животното може да избере групова кремация (изгаряне на трупа с други животни), както и индивидуална кремация, при която се изгаря само неговия домашен любимец. Разликата е, че при груповата кремация се заплаща по-малко, а при индивидуалната повече, а и може да се наложи по-дълго време, докато се извърши услугата. Клиентът може да поиска и заснемане на кремацията на видео клип чрез камера.

Важно е да знаете, че кремацията на домашни любимци не е някакъв сатанински ритуал, а хуманен начин да изпратите животното във вечността. Немалко хора се възползваха от този тип услуги по кремиране и получиха отлично обслужване. Ясно е, че това е труден момент, който изисква здрави нерви, но сме убедени, че домашният любимец би предпочел да бъде изпратен по този достоен начин.

Какво получавам след кремацията?

След като премине кремацията, ще получите урна с пепелта на животното. Вие ще решите дали да я разпилеете на любимото му място, или да я запазите в дома си. При всички положения този начин е по-безопасен, отколкото ако организирате погребение на кучето или котката в двора на къщата Ви, където след разлагането на трупа може да се стигне до различни видове инфекции, зарази и други проблеми.

Имайте предвид, че при неспазване на нормативните изисквания за погребение / кремация на домашни любимци, можете да имате сериозни проблеми. Използвайте услугите на оторизираните и лицензирани фирми в бранша, ако искате да се разделите с обичаното от Вас същество както подобава и да засвидетелствате любовта си.

По-горе описахме процедурата по кремация на домашни любимци и се постарахме да изясним важни неща, които е добре да знаете. Разбира се, желаем здраве на животните, които обичате. Дано те Ви радват дълго време в бъдещето. А сега се разделяме и се надяваме, че сме Ви били от полза.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 17 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.