Работа в чужбина

Гласувайте (1-5)

За голяма част от българите работата в чужбина е единствената алтернатива за изхранване на семействата им. Това се отнася предимно за по-бедните райони на страната като северозападна и югоизточна България. След началото на кризата в Гърция предпочитана дестинация остана Германия.

Работата в Германия било то и само сезонна осигурява доходи на голяма част от българите. Освен, че заплащането е доста над средното за страната, работниците в Германия са осигурявани и полагат труд при много добри условия.

Най-лесно намират работа в Германия работници, които владеят поне говоримо немски език и имат опит в селското стопанство и хотелиерството. Изискванията към желаещите да работят като болногледачи в Германия в повечето случаи включва и диплома за медицинско образование, така че за сега това е пречка пред много санитари у нас да напуснат тукъщните болници и да изберат възможността за реализация в Германия.

В Германия работа намират разбира се и висококвалифицираните служители, най-вече в областта на компютърните технологии и медицината. Преди няколко месеца Германия облекчи процедурата за работа на чуждестранни инженери и лекари в страната.

Към Германия се отправят и много студенти през ваканциите си, за да спечелят парите си за образование и издръжка по време на следването си. Освен това така те могат да упражняват и познанията си по немски език, да се запознаят с много нови приятели, да придобият опит в международна страна, да опознаят чужди култури и традиции.

7 thoughts on “Работа в чужбина

  1. Svejo: Най-лесно намират работа в Германия работници, които владеят поне говоримо немски език и имат опит в селското стопанство и хотелиерството. Изискванията към желаещите да работят като болногледачи в Германия в повечето случаи включва и диплома за медицинско образование, така че за сега това е пречка пред много санитари у нас да напуснат тукъщните болници и да изберат възможността за реализация в Германия.

  2. Svejo: Сигурно си заслужава .Особено ,ако се владее езика добре и се притежава нужната търсена специалност (thumb up) (thumb up) (thumb up)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.