Ръководство за бетонни покривни керемиди

Керемиди
Гласувайте (1-5)

Бетонните керемиди са се превърнали в доминиращ материал в съвременния пазар на керемиди. Тяхната приспособимост и по-ниските разходи са два ключови фактора за предприемачи и собственици. Нашето ръководство за покривни бетонни керемиди ви дава цялата необходима начална информация. Намерението ни е да ви покажем сега правилния път, за да изберете бетонни керемиди, които ще повишат стойността на вашия дом. Прочетете го, за да научите за потенциалните разходи и предимства от използването на бетонни керемиди.

Предимства на бетонните керемиди

Въпреки че бетонните керемиди съществуват от почти сто години, тяхното използване значително се е увеличило през последния половин век. Сега са най-широко използваните на пазара и имат способността да имитират формата и цвета на глинените керемиди. Те са по-лесни за поставяне и по-рентабилни. Това ги направи популярни сред разработчиците в периода след Втората световна война, когато Европа започна да възстановява инфраструктурата си.

Сместа от цимент, пясък и вода, заедно с редица сумарно по-малки примеси, добавени от производителите, дава на материала голямо предимство по отношение на приспособимата му природа. Бетонните керемиди могат да бъдат оформени така, че да съответстват на почти всеки стил на дизайн и диапазонът от налични цветове е почти неограничен. С възможност за избор от три профила – плосък, нисък или висок, бетонните керемиди могат да бъдат монтирани върху всеки покрив. Изработват се е груба или гладка текстура в зависимост от изискванията на архитектурния дизайн, за който се използват.

Каква е дълготрайността на бетонните покривни керемиди?

Освен тяхната икономическа ефективност една от най-важните причини, поради които бетонните керемиди са станали толкова популярни, е тяхната дълготрайност. Гаранцията на производителя обикновено е 30 години, но бетонните керемиди могат да издържат минимум 50-60 години и дори по-дълго в редица случаи.

Както при всеки покрив, срокът на експлоатация зависи много от това как се поддържа пространството на покрива с течение на времето. Също така трябва да вземете предвид каква е околната среда. В райони, където екстремните метеорологични условия са норма, това ще бъде взето под внимание по време на строителството. Бетонните керемиди се произвеждат, за да предпазят сградата от стандартните нива на вятър и дъжд. Ето защо трябва да обърнете внимание на всякакви пукнатини или други дефекти, за да се предотврати появата на допълнителни проблеми в структурата.

 

 

1 thought on “Ръководство за бетонни покривни керемиди

  1. Лично за мен бетонните керемиди са доста лош вариант за покрив.
    тежки са се чупят доста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.