Регистрация на фирма

Гласувайте (1-5)

Ако имате желание да се развивате и да извършвате някакъв вид дейност на нашата страна, тогава първата ви стъпка е да се изясните точно, с какво искате да се занимавате и да имате ясен бизнес план. След това трябва да се заемете с регистрация на фирма ЕТ, ООД и т.н., ако искате бизнесът, с който ще се занимавате да законен. Следващият въпрос, на който ще трябва да си отговорите е това, каква точно регистрация на фирма искате да извършите, тоест акционерно дружество, едноличен търговец или друг вид. Днес ще се спрем основно на ЕООД и каква нейната разлика с ЕТ.

И така, ако сте се насочили към регистрация на фирма с ограничена отговорност, тогава вие ще извършвате някаква определена обща дейност с едно или пък повече лица, за да постигате общите си цели, тоест повишаване на вашите приходи и развиването на бизнеса ви в положителна посока. Ако се насочите към ЕООД, тогава трябва да знаете, че всеки един от съдружниците трябва да разполага с някакъв капитал, който ще е внесъл в това дружество. Следващата стъпка е да подготвите вашите документи, за да извършите тази регистрация на фирма, а именно колко ще са съдружниците в нея, началния капитал, с който ще участвате, какво ще е името на компанията и къде ще се намира нейното седалище. Предимствата на регистрация на фирма ЕООД са множество, като един от най-големите е малкия начален капитал, който се равнява на два лева. Освен това, при задължения на самата компания, всички съдружници няма да отговарят със собственото си имущество, а само с това на фирмата.

Основните разлики при регистрация на форма ЕТ и ЕООД е в това, че при първия вариант вие ще отговаряте за компанията не само с имуществото на фирмата си, но също така с вашето. Освен това, при регистрация на фирма ЕТ не се изисква да имате начален капитал, но пък се заплаща патентен данък.

Както сами виждате, самата регистрация на фирма не е трудна, но все пак не тази стъпка е най-важната. Преди да се заемете с тази задача трябва да имате ясна идея, каква ще е дейността Ви и какъв е вашия бизнес план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.