Рент-а-кар услуги

Гласувайте (1-5)

Колите, са едни от най-широко разпространените средства за пътуване от едно място до друго. Притежаването на кола помага на хората да се придвижват по-лесно според собствените им предпочитания  и да не зависят от обществените превозни средства. Въпреки това интересно е да се отбележи факта,че в последно време услугата рент-а-кар или наемане на кола се е превърнала в доходно бизнес начинание, което може да се докаже с многото  компании за коли под наем, които се разпространяват бързо в различни кътчета на големите градове. Наемането на кола се предлага от различни агенции срещу такса за определени часове от деня,или определени дни от седмицата. Тази система е особено полезна за туристи,които посещават чужда държава. Взимането на кола под наем им осигурява и шофьор, който може да служи като гид, а това им позволява да се придвижват свободно в чуждата страна, където те не са запознати с местата. Рент-а-кар услугата е извънредно полезна  за хора, които се нуждаят от превозно средство за пътуване всеки ден при липсата на собствената им кола. След като основната цел на агенциите за наемане на коли е да достигнат до туристите, те са достъпни на определени места в близост  до летища или забележителности на града,където да привлекат вниманието на повече клиенти. Трябва да не се забравя също, че рент-а-кар компаниите предлагат  не само леки автомобили, но като друг вид услуга се предлагат и тежкотоварни превозни средства, например камиони.

Даването на кола под наем се осъществява в замяна на определена сума пари,упомената като различни видове такси. Цената за наем се определя от различни фактори: цената на горивата, дистанцията, която ще се измине, а също така и от марката на колата, която се наема. Колкото по-известна е марката кола, толкова по-голям ще е и наемът. Максималната дистанция, която ще се измине с наетото превозно средство, при някои компании се определя предварително и трябва да се внимава да не се превишат определените километри, защото в такъв случай на клиента се налага допълнителна такса. При всеки случай, в който е нанесена повреда на колата докато е била наета се изисква клиентът да заплати щетите. Повечето от компаниите са определили възрастова граница за техните шофьори, а с помощта на глобалната система за позициониране-GPS, агенциите имат възможност да ограничат максималната скорост на превозното средство. Повечето автомобилни компании разполагат със собствен парк от коли, които се дават под наем, докато някои брокерски агенции имат връзки с такива компании, които им предоставят автомобили  за даване под наем.

Рент-а-кар услугите са разпространени в повеПрегледчето български градове, но най-вече можете да получите най-ниски цени за коли под наем в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.