Съвети при избирането на лятно работно облекло

5/5 - (1 vote)

Да изглеждате професионално в летните горещи дни може да ви се струва трудна задача, особено ако работата е на открито. Тук на помощ идва модерното лятно работно облекло което е проектирано така, че да ви осигурява прохлада и защита в сезонните горещини.

Пазете се от слънцето

Облекла с UV защита

Знаем колко е важно да пазим кожата си от слънчевите лъчи и изборът на облекло с UV защита може да изиграе важна роля в това отношение, особено ако вероятно ще работите на открито през по-голямата част от деня.

Късите панталони са добра идея, но не и за работа под слънцето

Късите панталони са основен елемент от лятното работно облекло и макар че естествено са по-малко ограничаващи от панталоните с дълъг крачол, все пак е важно да се търсят характеристики като еластични колани, странични джобове и ергономична кройка, която ще осигури изключителен комфорт и възможност за свободно движение. Не препоръчваме носенето на къси панталони, когато сте изложени на директна слънчева светлина. Слънцето може сериозно да увреди кожата ви, ако стои непокрита дълго време.

Използвайте шапка с козирка или други средства, покриващи главата

Слънчевите лъчи могат да са много опасни, когато става въпрос за работа на открито. Едно от задължителните средства е носенето на шапка с козирка или само козирка. Това разбира се не е идеалното решение за всяка професия, но е основен елемент от работното облекло през лятото. В някои професии, като например тези от строителния бранш, шапката с козирка трябва да бъде заменена с подходящатата предпазна каска.

Носете светли работни дрехи

Всички работещи в строителния бранш знаят, че светлите и ярки цветове са идеални за видимостта. Това е така, защото те отразяват по-голямата част от светлината (независимо дали става въпрос за слънчева светлина или изкуствена светлина от лампа, фенерче или превозно средство) и поглъщат сравнително малко от тази ярка светлина. От друга страна, по-тъмните цветове правят точно обратното – те се сливат с фона, защото по-голямата част от светлината, която попада върху тях, се поглъща. Затова носенето на светло работно облекло през лятото може да се окаже най-ценния ви ход в справянето с жегите.

Други летни работни дрехи и екипировки, подходящи за строителни работници

Работното облекло в строителството изисква малко повече внимание от обикновеното обличане за един летен ден навън. Въпреки че жегата може да бъде силна, безопасността в крайна сметка е най-важното нещо за облеклото на всеки строителен работник. Всеки работник трябва да има налични тези компоненти от облеклото:

  • Твърда шапка и или каска
  • Защитни средства за очите или лицето (очила)
  • Ръкавици, подходящи за конкретната задача
  • Тапи за уши и антифони (за места с висок шум)
  • Обувки с противохлъзгащи подметки и метално бомбе

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

three × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.