Съвети за избор на качествени слушалки

Гласувайте (1-5)

В един идеален свят това, че едни слушалки са маркови и скъпи веднага би означавало че са много добри слушалки, но обикновенно не е така. За разлика от колите например, при които знаете че ще получите най-добро съотношение качество/цена ако купите Мерцедес Бенц или Бентли, при избора на слушалките не е съвсем така. Долу са само някои от факторите, които трябва да вземете предвид, преди да направи голяма покупка.

Какво е качеството на звука?

Когато се сравните едни евтини слушалки със средни на цена такива, разликата в качеството на звука става ясно веднага. При сравнение на слушалки от среден клас и такива от висок, разликата е доста по-малка но забележима. Проблемът идва, когато се сравняват слушалки от висок клас. Само аудиофил или добър доставчик  на слушалки като www.proaudio.bg може да направи разликата между слушалки от висок клас, защото разликата между такива модели е много малка и е необходимо да сте пробвали множество модели. Повечето хора, не могат да определят нюансите и малките разлики между високите и ниските честоти на слушалките. Въпреки, че слушането е много субективно, има определени стандарти, които да се следват. Слушалките от висок клас имат първокласно шумо изолиране чрез система за отмяна на шума (noice cancelation), чисто аудио, пълнoобхватен звук, акумулаторни батерии ако е възможно и разбира се са много удобни. Преди дори да решите да купите някой модел е задължително да проведете отлично разследване в интернет и след като сте наясно с това, което ви е необходимо да изпробвате няколко модела. Прочетете коментарите на хора, които вече са купили модела, които ви интересува и не разчитайте само на сайта на производителя на слушалките.

Компактност и портативност.

Дори ако имате слушалки с невероятно качество на звука, но са много неудобни за носене наоколо, все пак ще се наложи да си купите и по-евтин портативен модел за случайте, когато пътувате. Слушалките тип тапи в ушите са добра алтернатива, въпреки че те могат да накарат ушите ви да звънят за доста време след като ги свалите. Въпреки, че се слагат удобно в ухото, добрите слушалки от този тип не съществуват в действителност под 60 лева.

И все пак правилото, което важи за автомобилте важи от части и за марковите и скъпи слушалки ако искате да получите добро качество на звука. Не може да очаквате качеството на слушалки от 150 лева на добре известна марка в този бранш като Audio-Тechnica примерно да отговаря на това на слушалки Sony в масовите магазини от 30 – 40 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.