Съвети за създаване на уютна всекидневна

Гласувайте (1-5)

Ето няколко сравнително лесни за реализиране съвета, които можете да изпробвате в дома си.

Избягвайте ярките цветове

Ярките цветове правят всяко помещение интересно и забавно. Те привличат вниманието и може да изглеждат чудесно на снимки, но едва ли са нещо, което искате да имате във всекидневната си. Всекидневната е стая, която се използва често и идеята е не просто да изглежда добре на снимки. Твърде цветна стая с ярки мебели вероятно ще се натрапва спрямо останалата част от дома ви и в крайна сметка може да отвлече вниманието. Най-вероятно ярките цветове ще бъдат привлекателни в детската стая или трапезарията, но не считаме, че дневната трябва да бъде оцветена по подобен начин. Понякога всекидневната може да бъде подходящо място за въвеждане на смел цвят, но също така е чудесно място за създаване на спокойно пространство с по-нежен тон.

Придържайте се към неутрални тонове

Концепцията за „неутрален тон“ е интересна, тя може да помогне за създаването на пространство, което е привлекателно и удобно. Неутралните тонове включват меко сиво, кафяво и бежово. Те са предпочитани, защото не привличат веднага вниманието към себе си, но също така не са скучни или еднообразни. Във всекидневната неутралните тонове могат да бъдат чудесен начин да създадат усещане за баланс и да направят пространството по-сплотено. Макар много хора да приемат, че неутралните тонове са скучни, всъщност те са един от най-добрите начини за създаване на пространство, което се усеща като приветливо и спокойно.

Експериментирайте с текстурите

Текстурите са друг начин да създадете дълбочина и интерес в стаята. Повечето текстури са комбинация от цвят и шарка Те създават триизмерен, а не двуизмерен ефект. Текстурите могат да придадат специфичен характер и стил на стаята. Освен това помагат за визуалното свързване на помещението и добавят усещане за топлина и уют в пространството. Текстурата може да бъде от полза за дневната по много начини. Дървеният под, например, е чудесен начин да добавите топлина и усещане за спокойствие. Той също така би предизвикал допълнителен интерес към стаята, тъй като има тенденция да се слива с останалата част от декора на дома.

Направете място на пода

Един от начините да създадете топла и приветлива атмосфера във вашата всекидневна е да предвидите свободно място на пода. Това може да е толкова просто, колкото да преместите мебелите далеч от стените или да създадете пространство в средата на стаята. Така тя ще изглежда по-голяма и по-отворена. Централна фокусна точка, като например камина или произведение на изкуството, в комбинация с пространство на пода, със сигурност ще създадат прекрасна атмосфера. Добавянето на възглавница на един от столовете във вашата всекидневна също може да направи пространството по-приветливо…

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.