Създайте оригинална декорация в детската спалня

Гласувайте (1-5)

Опитните дизайнери съветват да се придържате към редица правила, които ще помогнат да се направи стая, която да бъде удобна и приятна за новороденото или малкото дете.

Възрастта на детето играе огромна роля в декорацията на пространството за сън. В крайна сметка това, което е подходящо за новородено бебе, абсолютно не е подходящо за ученик и обратно.

За стаята на бебето основното е наличието на бебешко легло, което трябва да е здраво и стабилно. По желание, върху него може да бъде окачена играчка, която ще заинтересува почти всяко дете. Също така в стаята трябва да има маса за сменяне на памперси, детски гардероб и скрин със спално бельо.

За да направите интериора ярък, можете да използвате бебешко спално бельо с анимационни герои или цветни покривала и калъфки за възглавници.

За децата в предучилищна възраст, освен солидно легло, стаята трябва да има бюро или маса, на която детето да може да рисува, да моделира с пластилин или да чете книги. Важно е детето да има собствен шкаф с играчки и образователни игри. Така детето ще се чувства значимо и ще се развива.

Детето в ученическа възраст има напълно различни приоритети. За него основното в детската стая е наличието на удобна работна зона, която трябва да има всичко необходимо и да е добре осветена. Всъщност в тази част на стаята то ще прекарва по-голямата част от свободното си време. Но не забравяйте за хобитата – в стаята трябва да присъстват спортно оборудване и дизайнери.

Не винаги площта на стаята ви позволява да създадете дизайна, който искате. Например, има детски стаи, които са тесни и размерите им не са предназначени за дейности с голям обхват. Ето защо е добре да използвате някои трикове, които могат да подобрят качеството на пространството.

Една от най-добрите възможности за оформление в детската спалня е да инсталирате подиум. Можете да поставите легло или диван върху него и да направите чекмеджета за съхранение в ниша. Това спестява място, така че стая с подиум е прагматичен начин за планиране на спалнята на детето.

Друг интересен вариант е комбинирането на стаята с балкон. Това е особено полезно за малка детска стая, в която освен необходимите мебели, нищо друго не се вписва.

Такъв балкон може да се превърне в зона за игра, фитнес зала или място за обучение. Основното е, че остъкленият балкон е добре отопляем и осветен.

Ако ремонтът на детската спалня се извършва в зона с дървени подове и стени, тогава е важно да не загубите индивидуалността на жилището. По-добре е да не пребоядисвате или покривате дървените стени с тапети, а по-скоро просто да ги освежите с мебелен лак. Можете да украсите стените с картини или фотографии, които добавят визуален интерес към комфорта на стаята.

Цялата декорация на дома трябва да бъде направена от естествени материали, за да не излезе от общия стил. Сложете легло близо до прозореца, така че слънчевите лъчи да помагат на детето ви да се събуди сутрин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.