SEO и Link Building

SEO оптимизация
Гласувайте (1-5)

За да излизат сайтовете на челни места в Google, са нужни SEO услуги, които включват няколко елемента.

  1. Първо се прави вътрешна оптимизация на сайта, която се състои в добавяне на мета данни, мета заглавие, описание и ключови думи. Добавят се тагове за каноникализация и т.н. Много е важна и скоростта на сайта, с която се зарежда той, неговата структура и архитектура. След това се прави оптимизация на съдържанието, като се създава насоченост на ключовите думи (това са думите, които са търсени от интернет потребителите). За вътрешната оптимизация се заплаща еднократно на специалистите.
  2. Вторият етап, при една SEO оптимизация се нарича Link Building. Това е процес, при който се създава тематично свързана мрежа от връзки. Той е доста продължителен. Следят се сайтовете, в които се добавят връзките – те трябва да са с добър авторитет. За да се поддържа една такава мрежа от връзки, трябва да се заплаща постоянно на собствениците на въпросните сайтове. Линк билдинга е бавен и продължителен процес. Линковете се добавят постепенно, защото ако се направи всичко наведнъж, това може да доведе до наказание от Google.

Как работят тези връзки? Когато ги видят, ботовете на търсачките ги сравняват с вашият сайт и забелязват, че те са със същата тематика като него. Това е много важно, защото ако тематиката не съвпада, линка става ненатурален. Може да добавяте и връзки, които са от различна тематика, те няма да навредят, но е добре да са по-малко от натуралните.

Целта на всичко това е да се постигнат челни позиции в Google, при търсенето на дадена ключова дума. От там идва най-големия трафик и могат да се привлекат много клиенти. Когато някой търси нещо, което продавате и попадне на вашия сайт, има много голяма вероятност, той да стане ваш клиент. Освен това, хората имат най-голямо доверие на сайтовете, които излизат на първите места при търсенето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen + 19 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.