Шест основни правила на билборд рекламата

Гласувайте (1-5)

Билбордите ни заобикалят навсякъде. Вероятно виждаме стотици билборди всяка седмица, но запомняме малка част от тях. Увеличавайки шансовете си и ставайки по-конкурентно способни с изполването на външна реклама е важно да се знае как тя да бъде напраена така, че да й се обърне внимание.

Тук ще изложим шест стратегии за по-големи шансове вашият билборд да бъде забелязан и най-вече запомнен.

1. Не повече от шест думи са идеални за билборд.

Тъй като сме в движение, когато гледаме билборд нямаме много време да го прочетем. Той трябва да може да бъде прочетен средноза около шест секунди.

Така че, около шест думи е всичко, което може да се ползва за да се предаде съобщението. Те могат да бъдат и малко повече в зависимост от тяхнтата дължина и това колко лесно се четат, но колкото по-малко толкова по-добре. Трудно е да се постигне сбитост, но цял параграф за заглавие няма да бъде прочетен. Това означава, че ако имате сложен бизнес, продукт или услуга, не трябва да използвате билборди за реклама.

 2. Да бъдат за белязвани но и да не са прекалено разсейващи

В повечето случаи, билбордите са предназначени за шофьори, велосипедисти или пешеходци, затова имате само няколко секунди за да предадете съобщението. Това поставя интересна дилема преддизайнерите, искате да сте забелязан, но не бихте желали да бъдете причина за произшествия.Реклама на дамски сутиени с Ева Херцеговина, толкова очарова шофьорите, че те започнаха да се блъскат в стълба, мантинелата и дори един в друг. За това балансът е от първостепено значение

3. Не очквайте директен отговор

Виждали съм билборди отрупани с телефони и уеб адреси, въпреки, че е ясно, че 99,9 % от хората няма нито да се обадят нито да посетят сайта. Билбордът е помощно рекламно средство, което означава, че е идеален за изграждане на марка и подкрепа на кампания. Ако желаете по-близка връзка със своите клиенти използвайте печатна реклама, телевизия, радио, уебсайтове и интернет поща. Но билбордовете са средство единствено за предаване на кратко послание. Въпреки това може да използвате вашият сайт или телефонен номер като заглавие, стига да има смисъл.

4. Посланието в билборда трябва да е умно, но не много

Скучният билборд ще бъде игнориран. Умно направеният билборд ще грабне вниманието и ще остави трайно впечатление. Билборд, който се опитва да е преклено умен ще загуби вниманието. Като правило хората не трябва да се чудят за какво става въпрос. Сложни визуални метафори не са добри тук. Казват, че рекламата е като пъзел, трябва да оставя у публиката чувството, че е успяла да разбере за какво става въпрос. Бъдете умни, забавлявайте се, но не давайте на хората пъзели, които и Айнщаин би разбрал трудно.Не е нужно да показвате колко сте умни.

5. Колкото повече билборди, токлова по-добре

Един билборд не е евтин. Но също така не е и ефективен. Така че имате нужда от повече от един, и те трябва да бъдат видяни от колкото се може повече хора. Всеки билборд има рейтинг. Зависи от трафика, видимостта, локацията, големината и така нататък. Този рейтинг дава оценка между 1 и 100. Ако е 50, това означава, че най-малко 50 % от хората в района, ще го видят поне един път на ден. Ако имате само един билборд вашите шансове за въздействие очевидно са по-малки, от това да имате 4 или 5. Билбордовете с висок рейтинг обаче логично струват и повече.

6. Не го казвайте, покажете го

Бъдете креативни. Плоският билборд е стандартен, но това не трябва да бъде норма. Може да бъде триизмерен, да има възможност за комуникация или дори да е анимиран. Това е вашата възможност да направите нещо, което хваща окото и се запомня, така че, направете го.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.