Шоколадовите бонбони трябва да се продават с любов

Гласувайте (1-5)

Наскоро с моя близка приятелка станахме съдружници в интересно бизнес начинание. Решихме да отворим цветарски магазин. Магазинът обаче нямаше да бъде като другите. В него щяхме да предлагаме не само цветя и аранжирани букети, но и шоколадови изделия и интересни комбинирани подаръци.

Искахме да променим концепцията за един магазин, който предлага традиционни подаръци. Мислехме, че е добра идея, когато един клиент влезе за да си купи букет цветя вместо да обикаля да търси подходящи бонбони или алкохол, да ги намери при нас. Както се казва, „три в едно” .

Решихме да акцентираме на различни и интересни шоколадови бонбони, които да се комбинират с букетите цветя. В нашия магазин клиентът можеше да закупи различни цветя, както за празници, така и стайни цветя, различни саксии, торове, аксесоари и препарати. Специално внимание обърнахме на витрината, на която изложихме красива кошница пълна с кутия шоколадови бонбони, бутилка шампанско и букет цветя. Надявахме се да привлечем повече клиенти, които имат естетически вкус и усет.

Решихме да вложим повече средства и за реклама на нашата дейност. И първите клиенти не закъсняха. Оказа се, че идеята да продаваме букети цветя аранжирани с шоколадови бонбони  е много добра.  Някои клиенти си купуваха отделно подходящ букет и кутия шоколадови бонбони. Други предпочитаха нещо по-артистично. Ние им аранжирахме така наречените букети от шоколадови бонбони, които са доста модерни в момента. Допълнително украсявахме всеки букет с красива панделка и някаква приятна „закачка”, като брошка във формата на калинка или бръмбар.

Скоро средствата вложени в реклама също ни се възвърнаха. Започнахме да получаваме заявки от различни фирми за доставка на наши продукти. Във връзка с това разширихме дейността си като наехме сътрудници, които да разнасят по различни обекти поръчките. Обикновено се поръчваха подаръци от комбиниран тип. Те бяха особено подходящи за чествания на рождени дни, годишнини, юбилеи и други празници. Наистина държахме всеки един подарък да бъде отлично приготвен, като акцентирахме не само на качеството на продуктите, но и на естетичното им поднасяне и комбиниране. Кошничката трябваше да бъде от естествен материал, да не е малка, нито прекалено голяма. Тя трябваше да съчетава кокетност и практичност.

За нашия бизнес  поръчвахме най-изискани шоколадови бонбониhttp://shop.darkandmilk.com/bonbon-chocolate/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B8, които съответно бяха опаковани в много красива опаковъчна хартия.  Не на последно място беше алкохолът.  Към всеки подарък имаше и бутилка хубаво червено или бяло вино или пък алкохол според предпочитанията на клиента. Накрая се добавяше и изящен букет, аранжиран с красиви сухи треви и панделки.

Букетите от шоколадови бонбони се поръчваха предимно от млади хора. В тях имаше нещо по-артистично и закачливо, а не толкова официално. Бяхме много доволни, защото успешният ни бизнес означаваше и много доволни клиенти.

1 thought on “Шоколадовите бонбони трябва да се продават с любов

  1. Шоколадът е едно от съвременните изкушения на кулинарията, любимото лакомство на много от нас и определено средство, с което да се почувстваме по-щастливи, което е доказан факт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.