Щутгарт

Гласувайте (1-5)

Щутгарт е шестият по големина град в Германия, разположен е в долината на река Некар и е столица на федерална провинция Баден-Вюртемберг. Градът е известен като „града на Мерцедес“, в който освен  „Даймлер Бенц“ се намират седалищата и на много други световно известни фирми като например на „Роберт Бош“.

Щутгарт е модерен метрополитен град, разположен в сърцето на една от най-голямите винарски области в Германия, впечатляващ с живописна панорама от красиви градини и паркове, обширни площади, великолепни дворци и сгради в различни архитектурни стилове, съхранили у себе си атмосферата на отминалите времена. Сред забележителностите в Щутгарт, кооито всеки турист трябва да посети са Готическата катедрала (12-15 в.). Ренесансовия дворец (16 в.) и Бароковия дворец (18 в.).

Щутгарт има пристанище на река Некар, първокласен жп възел и голямо международно летище на 14,5 км от града. Развити са автомобилната, военната, електротехническата, оптичната, полиграфската и химичната промишленост. В Щутгарт се намира една от известните в света Академии за изкуство, също така университет, издателски център и консерватория. Ежегодно се провеждат промишлени панаири.

Ако сте кандидат студент и търсите най-подходящото за бъдещото Ви развитие учебно заведение, трябва да знаете, че университетът в Щутгарт се ползва със завидно уважение в академичните среди и инженерите с диплома по машиностроене или друга техническа специалност се позлват с големи привилегии. Районът около града предлага и добри възможности за всички, които търсят работа в Германия, тъй като районът се отличава със силно развита промишленост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 − eight =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.