Скъпо ли е да си наемем автомобил

Гласувайте (1-5)
В днешно време става все по-популярно човек да наема автомобил вместо да си купува такъв. Закупуването на автомобил (дори и втора употреба) е скъпо начинание и изисква доста време.

От самата идея за нова кола, през огледите, подготовката на документите около покупко-продажбата, та докато стигнем до сервизирането и всички останали неща – е, наистина си отнема време. Не всеки има възможност да инвестира няколко работни дни в това, ето защо немалко хора хора прибягват до втория вариант – наемане на превозно средство.

Сега идва и вторият важен момент, а именно от къде да наемем кола, какво ни е необходимо, за да го направим и най-важното – скъпо ли е да го осъществим? Естествено, ако ни излиза доста по-евтино от купуването на кола, ще се замислим дали цял живот да не живеем по този начин.

Кое оскъпява процедурата значително

Ако сте минавали през цялата процедура по закупуване на автомобил, най-вероятно знаете какво следва стъпка по стъпка. Не е далеч от истината, че наемането и купуването на кола са доста близки процеси.

Всичко се базира на първоначалното усещане между евентуалния собственик и автомобила. Ако двете страни си допаднат, на практика няма нито една сила, която да ги раздели.

Когато наемате кола обаче, не е необходимо да се грижите за много документи, освен един, на който трябва да обърнете сериозно внимание. Важно е да прочетете стриктно и внимателно условията на хартиения договор, който сключвате с рент-а-кар фирмата.

Трябва да сте сигурни, че фирмата, която избирате за партньор, няма да ви подведе с цената или условията за ползване. За щастие, коректните рент а кар фирми от рода на SpeedyCars.eu държат на реномето си, така че ако ще работите с тях, няма място за безпокойство.

Преди малко ви споменахме, че наемането на автомобил си е половин купуване. И при двата случая важи правилото, че ако класът на оборудване на превозното средство е висок, това не може да не се отрази на цената.

При наемането все пак е малко по-лесно, защото срокът, в който ще използвате колата, обикновено е сравнително малък и не е нужно да градите безкрайни планове. За да се справите максимално добре, изяснете целите и нуждите си за конкретните пътувания и така ще разберете какви екстри са ви необходими.

С какво да правим компромиси и с какво не

С цената? С марката? С разхода на гориво? С възрастта на автомобила? С броя на местата? Има ли скрити такси?

За щастие все повече хора мислят разумно дори когато си наемат автомобил за малко по-дълъг срок. Ако вие сте от хората, които не са напълно наясно какво им трябва и какво не, допитайте се до истинските професионалисти от SpeedyCars.eu.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.