Скрапта, като начин за печелене на пари

Гласувайте (1-5)

Много от вас сигурно помнят годините, когато сме ходили сме предавали желязо, харти, стъкло и други материали на вторични суровини. Е тук ще опиша за варианта с желязото и най-вече старите автомобили. Тези автомобили, които не могат да бъдат ползвани като автомобили. Това са или блъснати или смачкани коли до необратима степен или са автомобили които са толкова остарели че не могат да се движат вече.

Колите за скрап са автомобили, които се предават в пунктовете за изкупуване на такива автомобили. Там оценката им се определя на килограм и се плаща в зависимост от това, колко ламарина и метали има във вашия автомобил или превозно средство. Руските стари автомобили като москвичи и лади имат по-дебели ламарини и тежат повече. А западните автомобили са по леки и тежат по-малко. Съответно бусовете и камионите тежат много повече и тяхната стойност като скрап е съвсем друга.

Хубаво е да помислите за колите които са за скрап и ако имате такава да свалите от нея ценните неща, които може да продадете вие. Така бихте спечелили повече пари от вашия автомобил. Ако е по нов може да разгледате варианта да го предадете в някоя автоморга. Там биха го ползвали за резервни части, които биха продавали на хора които търсят такива там. От един автомобил за скрап може да се изкарат около 250-300-400 лв. в зависимост от теглото му. Ако вие можете да продадете нещо от него преди това ще спечелите повече. Цента му също така силно зависи от цената на суровината желязо на международните пазари. Тя се мени през годините и месеците. Като тенденцията е постоянно да се увеличава с плавни темпове.

Хубавото на използването на метала от колите повторно и рециклираното е че то спестява енергия и спомага на околната среда да се запази по чиста, благодарение на по-малкото енергия и химикали, които се ползват за преработката на металите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.