Слънцезащитна козметика за лице – избягвайте незащитено излагането на слънце

Гласувайте (1-5)

Много хора твърдят, че 30-те години са новите 20. Истината е, че когато човек започне на време да полага необходимите грижи за кожата си, то няма значение на колко години е, а как изглежда. Много 30 годишни жени изглеждат много по-добре и по-красиви от младежите на по 20 години. С напредване на възрастта кожата остарява и се промени като качество и текстура. Нещо повече, тя става все по-податлива на увреждане и именно поради тази причина се налага да вземете мерки като започнете да използвате подходяща козметика за лице и тяло, както и да започнете да полагате съответните грижи за нея, за да забавите процеса на стареене.

Кожата на всеки човек е различни и за това грижата за нея също е индивидуална. Има хора, който започват да използват козметика още докато са в интервала от 20 до 30 години, а има и такива, който откриват за първи път хидратиращите и анти-ейдж кремове едва след техните 30 години.

Едно от най-важните неща, който трябва стриктно да следвате, когато се грижите за вашата кожа е да избягвайте незащитено излагането на слънце. Ако имате намерение да прекарате цял ден на плажа е строго задължително да използвате слънцезащитни продукти, тъй безразборното и незащитено излагане на слънце, когато сте млади, ще се отрази в по късен етап върху кожата ви. Освен това, излагане на слънце без нанасянето на професионала козметика със защитен фактор минимум 15 може да влоши състоянието на кожата ви. Тя може да се изсуши, а това ще доведе до появата на по-видими бръчки и фини линии. Те разбира се може да бъдат най-малкия ви проблем, тъй като слънцето може да ви навреди много по-сериозно, защото ултравиолетовите лъчи причиняват и рак на кожата. Точно заради това никога не рискувайте здравето на кожата ви и винаги използвайте слънцезащитен крем. Нека той да бъде с широк спектър, който предлага защита срещу UVA и UVB лъчи. Научете се да го прилагате най-малко 15-20 минути преди да се изложите под жарките слънчеви лъчи. Добре е на всеки 3-4 часа да повторите нанасянето на крема.

1 thought on “Слънцезащитна козметика за лице – избягвайте незащитено излагането на слънце

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + 12 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.