Спално бельо за детето

Гласувайте (1-5)

Появата на нов член на семейството винаги е съпътствано от приятни емоции. След еуфорията от новината е време да се помисли и за някои чисто битови детайли, като това с какво спално бельо е най-добре да спи най-малкият член на семейството. Малките деца спят през по-голямата част от денонощието, така че компромис с този детайл от спалнята на малкия принц или принцеса не може да се прави. Ако възрастните спят по 8 часа на денонощие, то малките палавници прекарват в сън 12-14 часа на ден.

Първото условие за качествено спално бельо за деца е материята. Специалистите препоръчват да се купуват комплекти от ленени или копринени тъкани. Те са подходящи, тъй като са меки и приятни на допир, нещо изключително важно е да се осигури максимален комфорт на малкото дете. Ленът и коприната лесно попиват влажността и помагат на кожата “да диша”. Ленът е изключително препоръчителен за летните месеци, осигурявайки нужната хладина, освен това е лесен за пране и поддръжка, за разлика от коприната, която е далеч “по-претенциозна” за пране, поддръжка и употреба. Както вече стана ясно няма разлика между материите, които се използват за малки деца и възрастни, но не така стои въпроса обаче с размерите и цветовата гама. В днешно време разнообразието от размери и цветове е изключително голямо и изборът е много труден.

Децата едва ли ще обърнат толкова голямо внимание на материята, за тях е по-важно как изглеждат чаршафите им. За да създадете приятна атмосфера и Вашият принц или принцеса да им се наслаждават трябва да превърнете леглото в малка приказка или в краен случай анимационен филм. Тук на помощ идват производителите на спално бельо, които са помисли и за това. На пазара се предлагат пълна гама от спално бельо с анимационни герои или персонажи от любимите на няколко поколения приказки.

Качественият сън на детето е определящ за настроението му през целият ден,така че не трябва да подценяваме ролята на спалното бельо!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.