Спортувайте с настроение

Безспорно, за да се чувствате бодри и в добра кондиция е важно да поддържате добра двигателна активност.

В тази статия ще ви дадем няколко лесни идеи, за това как да спортувате с удоволствие.

За жената, която живее динамично и всеки ден трябва да се справя с куп задачи, е доста трудно да намери време за фитнес и понякога се налага да прилага малки хитринки, за да се чувства във форма. Например да не използва задължително асансьор, дори и да й се налага да се качва до по-високи етажи. Изкачването на стълби подобрява вашето кръвообращение и работата на сърцето, освен това стяга бедрата и оформя прасеца.

За жената, която все пак се добира до фитнес залата и не пропуска тренировка, дори след труден работен ден, е добре да си отпочине с чаша фреш и малко енергийно десертче преди да започне с упражненията. Така ще се отърси от ежедневния стрес и ще се настрои за по-приятни занимания. Сокът ще я хидратира и зареди с витамини, а въглехидратите от енергийната храна ще й набавят сили за по-натоварващите серии с уредите. Запомнете – леката закуска преди тренировка повишава ефективността на натоварванията и най-вече вашите възможности да се справите с всяко едно упражнение.

За жената, която не може да се вдигне то дивана след работен ден и единственото, което иска е да помързелува пред телевизора, времето за поддържане на тонуса е сутрин преди да се хвърли във въртележката от ангажименти.

Още преди да станете от леглото можете да протегнете ръце високо напред и да се изправите много бавно до  седнало положение. След което кратка серия от раздвижващи упражнения могат да ви накарат да се почувствате по-бодри и готови за подвизи.

Чудесна алтернатива на сутрешната гимнастика са добре познаните ни слънчеви упражнения от йога. Те не само ще повишат настроението ви, но и ще подготвят тялото ви за натоварения работен ден.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.