Средствата, които са ефективни при лечение на намалена костна плътност

Гласувайте (1-5)

Заболяване, което е свързано с нарушение в  структурата на костите се нарича „остеопороза”.  За да се предприеме адекватно лечение, преди всичко хората трябва да са информирани за характера на болестта. Ето защо можете да разгледате информация за намалена костна плътност в здравен портал „Фрамар”, публикувана от медицински специалисти в тази област.

Остеопорозата се нуждае от дълго и редовно лечение, тъй като заболяването започва да се проявява, едва когато започне да причинява сериозни увреждания на здравето. Ето защо естествените средства са предпочитано средство пред други лекарства. Намалена костна плътност е състояние, при което костите отслабват и изтъняват, в резултат на което се получават фрактури и счупвания, които в повечето случаи променят начина на живот на пациента. Най-често засегнати са бедрената кост, гръбнака и китките. При някои пациенти се наблюдава намаляване на ръста, образуване на гърбица и болки в гърба.

Природните средства за лечение на остеопороза, са насочени към предоставяне на необходимите витамини и минерали на костите, за да се възстанови тяхната здравина. Цимицифуга е билка, която е отлично средство за предотвратяване на загуба на костна плътност. Това заболяване може да се наследява генетично. Ето защо ако имате близък от вашето семейство, който е жертва на болестта, можете да приемате 30-40 мг. от билката, за да се предпазите от този здравословен проблем.

Бадемово мляко е богат източник на калций, който е от съществено значение за предотвратяване на остеопорозата, както и в облекчаването на симптомите чрез укрепване на костите. Около 10 бадема се накисват във вода. След като престоят една нощ, на сутринта се отстраняват люспите и стритите ядки се варят в прясно мляко, за предпочитане е козе или биволско. Консумира се докато е горещо.

Чай от глухарче е друг природен начин за лечение, който е ефективен в повишаване на костната плътност. Две супени лъжици от глухарче, смесени с една и половина чаши вода се вари най-малко 25-30 минути, след което се консумира.

Здравословните навици и промени в начина на живот също така работят като естествени средства за лечение на намалена костна плътност. Леки упражнения, ще помогнат на организма да заздрави структурата на костите. Пиенето на по-голямо количество вода е полезно за редица болести, а също така и за лечение на остеопороза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.