Строежът на пирамидите в Египет

Гласувайте (1-5)

Строежът на пирамидите в Египет

Древните египтяни, ацтеките и маите и са 3 абсолютно различни цивилизации, имащи 1  единствено общо нещо и това са  пирамидите. И от   3 – те е древни цивилизации, египтяните поставят един стандарт, което днес всички ние познаваме като тип класически дизайн на пирамидите, които при екскурзия Египет ще се насладите на  масивни монументи , които са с голяма квадратна основа и ч4  триъгълни стени, събиращи се  в една обща точка на върха. Пирамидите на ацтеките и на маите са със стълби,  имат равнинен връх.  Вярвало се е, че египетският бог на слънцето Ра  е бил  бащата на всички фараони, който  се е появил на Земята  от могила с форма – пирамидална и чак тогава  създал всички останали богове. Някои твърдят, че формата на пирамидата символизира  самите слънчевите лъчи. Според професор Доналд Редфорд, веднага след 2 700 г. пр.н.е. ,  египтяните започнали да издигат пирамидите , което  продължило близо  хиляда години до 1700 г. пр.н.ера.

Според направени  изчисления за самото построяването на Хеопсовата пирамида са били нужни от приблизително 20 000 до 30 000 работници и то  за период от близо 23 години. Като вид сравнение с  Нотр Дам са били са нужни близо 200 години.  Според тоѝи професор Редфорд, именно  фараоните са започвали да строят своите пирамиди, почти веднага след като са се възкачили на тронът.

Интересното тук е за самата вътрешност на пирамидата,която  била изградена от местен варовик, като по-външните пластове бил от много  по-качествен, придаващ им   лъскавина. Ще можете да се насладите на екскурзия Египет и да видите как най-горният пласт  бил направен от гранит, както и от базалт или някакъв друг много твърд камък, който е  и облицован със злато,много  сребро и електрум .Съществуват много заблуди около построяването на пирамидите .Като например това, че  робите, които са ги градили, са били правели това против своята воля, селяните , които работели на пирамидите,  можели да ползват  данъчни облекчения .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − eleven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.