Чугунената вана: Голяма топлоемкост и трайност

Гласувайте (1-5)

Когато избирате вана за вашата баня, обикновено изборът е между няколко вида и един от тях е именно чугунените вани. Обикновено те биват отхвърлени поради тежестта им, но все пак не е лошо да размислите. Тук ние ще ви запознаем с чугунените вани.

Основното предимство на тези вани е способността им да поддържат температура за наистина продължително време: час и половина. Тя е особено високо ценена от любителите на дългия престой във ваната. Емайлираното покритие на повърхността на чугунената вана също изглежда много впечатляващо. В сравнение с акрилната си сестра, тя е по-бляскава. За тези, които са сериозни за това да подобрят състоянието на собствената си баня, то чугунената вана е гаранция за устойчивост и здравина. Модерният интериор за вана ще се съхрани дълго време поради своята стабилност: когато инсталирате ваната, я поставете плътно до стената, защото така тя ще прилепне идеално с плочките в банята.

Недостатъците на чугунените вани, които трябва да се вземат пред вид са следните:

1.Голямото тегло (120 кг).

Него го споменахме в началото на статията. Ремонта на банята, ако решите да правите такъв, в последствие може да се усложни именно поради тежеста на чугунената вана.

2.Сложността на възстановяването на повреденият емайл.

При закупуване на вана, в банята след ремонта трябва да се обърне внимание на качеството на емайла: той трябва да бъде гладък и да няма ивици, драскотини и дупки. По време на операцията, за да се избегне увреждане, не трябва да се оставя да падне тежък предмет върху ваната.

3.Неспособност на желязото да приема различни форми.

Когато искате да купите трайна чугунена вана, важно е да се знае, че чугуна не може да взема много и различни форми.

4.Порестата структура.

Порите в структурата на повърхността на желязото усложняват почистването на ваната от замърсяване.

Вижте повече тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ten − two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.