Три стратегии при правене на спортни залози

5/5 - (1 vote)

Залагането е изключително увлекателен процес, който се корени дълбоко в човешката природа и нашето подсъзнателно желание да рискуваме, за да получим повече, отколкото сме вложили. Тъй като това е закодирано вътре в нас, съвсем нормално е букмейкърите да се стремят да дават максимално на доверилите им се играчи.

Дотук добре. Въпросът е как да се балансира между печалбите и на едната, и на другата страна, за да „излиза сметката“.

Ако човек се замисли, ще види, че цялата основа на човешката цивилизация и доминацията ни над природата лежат именно върху нашето желания да рискуваме и да залагаме. Днес, с помощта на експертите от inbet.com, ще ви разкрием три много важни психологични стратегии, които могат да ви помогнат да направите по-добри и печеливши спортни залози.

1. Не подхождайте емоционално – рационалността е ваш приятел

Емоцията е част от нас. Тя е нещото, което ни прави именно хора. Но емоцията е в противовес на рационалността, и когато е в по-голямо количество, може дори да отнеме контрол от човека и да го накара да извършва неща, които иначе в нормални условия не би правил – хубави и лоши.

Същата формула важи и за осъществяването на спортни залози. Това е процес, който изисква безпристрастен анализ на информация и данни, както и преценка на човешкия риск-фактор, особено когато става дума за отборни спортове като например футбол или баскетбол.

Когато изследвате един отбор и проучвате неговия потенциал да спечели някоя среща, най-добрата позиция за вас ще е да се дистанционирате емоционално и да оставите всякакви сантименти настрана, дори и когато сте заклет негов фен.

2. Не забравяйте човешкия фактор в спортните срещи

Спортовете, които обичаме да гледаме, са съвкупност от атлетизъм, експертиза, изкуство и наука, събрани в едно. Те са спектакъл на компетентност и физическо отличие, но въпреки високото ниво на представяне, все пак това е спектакъл, създаден от участниците в него.

Добре е да не забравяме, че колкото и добре платени да са спортистите на екрана и колкото и опитни да са те, все пак това са живи хора, с техните човешки страсти и емоции. Оттук следва, че остават непредвидими.

Важно е да вземете предвид тенденцията на хората да правят грешки, без значение на колко високо ниво оперират те. Именно тук се крие сладостта от спортните залози, тъй като този риск създава тръпката, която мнозина търсят.

Когато правите залог въз основа на сурови статистически данни, е добре да вземете предвид и фактора, наречен „човешка грешка”. Той ще ви даде значително по-добра представа за сигурността на един залог и на това на какво реално можете да се надявате.

3. Винаги проверявайте вашата информация поне два пъти

Когато търсите данни и информация за дадена спортна среща с участие на два или повече отбора, или проучвате конкретен играч, винаги съпоставяйте своята информация с тази от поне с още един източник. Добър пример за това е начинът, по който inbet.com събират своята информация и я предлагат на клиентите си.

Те си осигуряват данни от 2-3 анализаторски сайта и я преставят пред погледа на всички избрали да залагат на тяхната платформа. По този начин всеки има реален шанс да вземе най-доброто решение. Благодарение на това съпоставянето на информация от доверени източници е значително по-лесно и се осъществява много по-бързо.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

eighteen − ten =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.