Цена за дизайнерски ремонт

5/5 - (1 vote)

След като сте попаднали на тази страница в безбрежното интернет-пространство, със сигурност се интересувате от цената и особеностите на дизайнерския ремонт. И това е разбираемо, защото едно е да се радваш на резултата и съвсем друго е да знаеш, че парите не са похарчени напразно.

Добре дошли в Студио за дизайн и ремонт „Ем Строй Ремонти”. Създаваме интериорни проекти, които носят 100% удовлетворение на техните собственици. В повечето случаи те дори надминават и най-смелите очаквания. Затова бихме искали да ви разкажем каква е тайната на популярността на нашата компания сред собствениците на имоти. Ще бъде важно да знаете на какво да обърнете внимание, когато планирате елитен ремонт. И колко ще ви струва това.

Дизайнерски ремонт на апартаменти

Нека започнем с разяснение кой ремонт се нарича дизайнерски. Накратко може да се опише като създаване на уникален интериор със скъпи и качествени материали. Но всъщност думата дизайн означава много повече от липсата на шаблони при създаване на пространство и довършителни работи. Това е концепция, създадена лично за вас, която е отражение на вашия начин на живот и вътрешно възприятие.

Домът е много повече от място, където си почиваме след тежък ден. Тоест, в най-широкия смисъл на тази концепция, едно жилище, независимо дали е апартамент или имот на село, трябва да създава комфортни условия, независимо какво правите. Денем и нощем, по всяко време на годината, сами или с любими хора, трябва да ви е удобно и приятно у дома.

Купете апартамент с извършен дизайнерски ремонт или поръчайте ремонт от нулата

Бъдете сигурни – никой вариант на готово жилище няма да отговори напълно на вашите лични предпочитания и изисквания. Как могат дизайнерите да знаят какво обичате да правите вечер или какви кухненски уреди използвате? Всичко, което на пръв поглед изглежда второстепенно, е от голямо значение.

Един прост пример

Обичате да готвите, за това в кухнята има много различни електродомакински уреди. Съответно трябва да са монтирани контакти за тяхното включване и удобно използване. Когато не използвате уредите, трябва да е налично място за съхранението им. Ако просто се монтират много на брой контакти в работната зона и се осигурят просторни шкафове и рафтове, съществува риск те да останат неизползвани. А ако не ви ги осигурят, тогава… май ще се наложи да местите готварска печка или микровълновата фурна в хола, за да приготвите вечеря. Има и друг вариант – да използвате плетеница от удължители и разклонители, да изключвате захранващия кабел един уред, за да включите друг в освободения контакт… Но защо да се полагат допълнителни кабели, загрозяващи дизайнерските повърхности?

Да, този пример със сигурност е преувеличен, но в много случаи не е далеч от истината и веднага издава зле замислен интериор или такъв, създаден без съобразяване с вашите нужди…

Дизайнът и ремонтът на специалистите от „Ем Строй Ремонти” са ултрамодерни, но в същото време ще бъдат актуални още дълго време. Има краткосрочни тенденции, модата на които изчезва толкова бързо, колкото се появява. И има тенденции в дизайна на жилището, които се открояват, така да се каже, извън времето. Но най-важното е, че създаваме дизайн и ремонт индивидуално за вас с първокласно качество.

Възможно ли е да се направи ремонт на елитен апартамент без дизайнерски проект?

 Не, и това е недвусмислен отговор, който се дължи на факта, че има определени модели в идеалния ремонт:

  • Разработва се концепция за ремонт, при която помещенията са разделени на функционални зони. Съответно това е придружено от прехвърляне, демонтаж и монтаж на прегради… Без дизайнерски проект идеите няма как да се реализират.
  • Стилът на интериорния дизайн трябва не просто да бъде избран, а да гарантира, че всеки квадратен метър пространство е част от едно цяло. Това също не може да се постигне без изработване на проекта. В допълнение, модерните ремонти предполагат смесване на стилове и това е възможно само за опитен дизайнер, който създава проект.
  • Необходимо е клиентът да „види“ как ще изглежда жилището му след ремонта. За целта е задължително да се направи реалистична 3D визуализация, която е неразделна част от проекта.

Компанията „Ем Строй Ремонти” ви предлага разработването на проект на цена от 100лв. на квадратен метър. Тази цена включва пълен набор от работи и пълен комплект от необходими документи. Също така дизайнът на проекта ви позволява да разберете предварително пълната цена на основния ремонт на апартамент, тъй като съдържа цялата информация за материалите, аксесоарите и мебелите, които планирате да използвате. Можете да научите повече за състава и етапите на разработване на дизайнерски проект за апартаменти в София на сайта. Или ни задайте въпрос, като използвате месинджърите WhatsApp/Viber и телефон за връзка 0896221099.

Колко струва един дизайнерски ремонт?

И така, от какво зависи крайната цена на дизайнерски ремонт на апартамент? За да отговорите на този въпрос, си струва да научите повече за това какви фактори по принцип влияят на тази цена.

Площ на апартамента

Тук зависимостта е правопропорционална. Тоест, колкото по-голяма е площта, толкова по-голяма ще бъде крайната цена на ремонта на апартамента. Въпреки това има видове работа, които ще трябва да се извършат, независимо дали говорим за студио или тристаен апартамент. Например устройството на инженерни мрежи, ремонт на лоджия, баня и така нататък. Накратко, първо се изготвя списък на работите и тяхната стойност, а след това получената сума може да се раздели на площта и да се получи цената за ремонт на един квадратен метър от апартамента.

Подбран стил и използвани материали

 Въпреки факта, че всички дизайнерски ремонти се отличават с използването на скъпи висококачествени материали, има области, където са необходими сериозни допълнителни финансови инвестиции. Например при т.н. дворцови стилове, където има специална мазилка и позлата, а стените са украсени със стенописи. Класическият стил доста често струва значителна сума, но тук много зависи от избраните материали. Ето защо например мебелите от дъб или използването на махагон  за интериорни врати неминуемо води до оскъпяване.

Във всеки случай „Ем Строй Ремонти” винаги се съобразява с бюджета ви, като предлага различни варианти. Така че не се притеснявайте, ние ще ви консултираме подробно, всякакви неприятни изненади и неоправдани очаквания са изключени при нас.

Сложност на работата

 Доста голяма част от разходите, когато става въпрос за ремонт на старо жилище, е демонтажът. И колкото по-глобално преустройство се планира, толкова по-скъп ще бъде ремонтът. В случай на нови сгради всичко е много по-просто и евтино.

Модерните жилища в София, особено в премиум и елитните сегменти, вече изискват модерни оформления. Те имат отделни сервизни помещения, съблекални, просторна кухня или кухня-всекидневна и т.н. Ако искате да знаете какви характеристики отличават модерното оформление от морално остарялото, тогава ще се радваме да ви разкажем за това на безплатна консултация.

Професионализъм в ремонта

Това е нещо, което много клиенти подценяват. Дори и да купите маркови материали и дизайнерски мебели, ако поверите ремонта на непрофесионалисти, резултатът със сигурност ще ви разочарова. Накратко, ще похарчите голяма сума, а в същото време ще се „възхищавате“ на криво положени плочки и празнини в нишите за вградени уреди и мебели в продължение на много години.

Има и много други нюанси, с които трябва да се съобразите. Например дали работниците, които сте наели по рекламата за ниска цена, но никога не са държали в ръцете си висококачествен скъп материал, могат да работят с него по правилния начин? Така че, щом вече сте решили да направите дизайнерски ремонт, доверете се само на доказани професионалисти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.