Всичко, което трябва да знаете за ножиците, които изтъняват (филират) косъма

3/5 - (2 votes)

Идва време, когато косата Ви става гъста и обемна и просто усещате нуждата от промяна – изтъняване на косата. Вие искате да премахнете по-голямата част от косата си, но също така и да запазите дължината й. За да се получи естетически добър финал е необходимо и да се филират краищата. Тук сме, за да Ви дадем повече информация за качествените филажни ножици. За бръснари и фризьори, тези ножици са от изключителна полза. Филажните ножици са различни от другите, тъй като двете остриета не са еднакви. Едната страна на ножицата е  точно като всяка друга, докато другата страна има няколко парчета на зъбците (в диапазона от 7 до 40 зъба), които са добри за стайлинг и оформяне на всяка фризура.

Видове филажни ножици

Съществуват много видове филажни ножици. Когато се използват правилно различните видове ножици, крайният продукт е постигане на уникалена и красива фризура. Много стилисти прилагат творчество и иновации като съчетават няколко вида от средствата за филиране. Това са видовете филажни ножици:

  • Филиращи ножици за текстуриране на косата (прическата): този тип филажни ножици са чудесен инструмент, защото предлагат множество възможности за приложение, а лесната им употреба и полезността им е безспорна. С тяхна помощ, Вие можете да намалите 40-70% от косата само с едно или две подрязвания. Те предлагат изключителна гъвкавост, текстура, ефективно смесване на пластовете на косата. Този тип филажни ножици са подходящи за всеки тип коса, а средният брой на зъбците им е 25.
  • Изтъняващи ножици: тези ножици се използват за отстраняване на части от косъма и са особено подходящи за обемни коси и създаване на пластове. При работа с къдрава и гъста коса, използвайте този тип филажни ножици. Те ще улеснят и съкратят Вашата работа. Броят на зъбците при този вид ножици варира от 7 до 15, те имат по-широко разстояние между зъбците и могат да премахнат  40-80% от косата.
  • Филиращи ножици за довършителна работа: те премахват по-малък обем от косата и като цяло имат повече зъбци, отколкото първите два вида. Този тип ножици са най-доброто, когато става въпроса за оформяне на пластове и дават хубав завършек на всяка прическа. Ако се използват за гъста коса, на стилистът ще му отнеме повече време, защото ще се наложи да подрязва няколко пъти, за да бъде видим резултата.

За още ценни съвети по фризьорство, посетете курс в Давитоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.