Всичко за скрап автомобили

В случаи, че автомобила ви вече не работи, претърпял е катастрофа и непоправимо е увреден или е старо наследство заемащо място в гаража, значи е настъпило времето да се отървете от него и за това да получите известна сума пари.

Ако се питате още кой ще ви плати за „ръждясалата бричка“, от която нищо не става, веднага отговаряме – Има множество фирми занимаващи се с изкупуване на стари автомобили за скрап.

В чуждите страни отдавна съществува практиката един стар уред, техника или автомобил да бъде предаван за скрап, а на негово място да се закупува нов. В България тази двойност едва сега се популяризира.

За тези, които се питат защо им е нужно да предават старата кола за скрап, то отговора, е, за да спомогнете опазването на околната среда, да припечелите някой лев и да допринесете за производството на нов автомобил със старите части от вашия.

Ако вече мислите по „европейски“ и сте решени да предадете старата кола на скрап, метода е следния:

Проучете пунктовете за изкупуване на метали за скрап и коли за скрап във вашето населено място. Свържете се с тях и попитайте за изискванията, условията и транспорта. Много от фирмите предлагат пълно обслужване, в което е включвано идване на място, вдигане на старото желязо и откарването му. Към всичко това може да получите цялостно оформление на документите, отписване на колата от КАТ и пълния размер на желязото, изчислен на база курса му.

В случаи, че колата е претърпяла катастрофа или има непоправима част, която я прави нефункционална, може да свалите всичко, от което може да вземете допълнителни пари, предавайки я за резервни части. За всичко останало фирмата по скрап ще се погрижи.

Накратко систематизирани нещата, не изглеждат толкова сложни, дори в края на цялата работа по отстраняване на старата кола от двора, гаража ще ви олекне от ползите и придобивките, които имате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.