Забавление и алкохол

Гласувайте (1-5)

Повечето хора обичат да се събират с компании и да се забавляват, а често забавлението и идва след бутилка алкохол. Усещането от консумацията на алкохол е приятна за голяма част от нас, защото освен, че ни отпуска приятно, алкохолът ни кара да забравим за грижите си и в повечето случаи гледаме някак по-ведро на света.

Има и други варианти, при които хора, консумирали алкохол стават мрачни, заядливи и агресивни и тогава положението става изключително неприятно. Често се споменава, че когато даден човек се напие, се преобразява до толкова, че става съвсем друг човек. Когато това се случи, вечерта завършва с неприятни сбивания, обидни и груби думи и като цяло всичко се обърква по изключително нежелателен начин. Рядко се замисляме, че това не е нормално и хората, които често изпадат в такова положение се нуждаят от лечение на алкохолизъм.

Кой знае защо, тази зависимост се е изместила от фокуса на нашето внимание и напоследък в законите се акцентира на тютюнопушенето и разпространението и приемането на наркотични вещества.

Не по-малко актуален е проблема с алкохола и лечение на алкохолизъм. Ако той се пренебрегва от обществеността единствено може да прерасне в застрашителни измерения. Видно е, че дори и с по-висок акциз на алкохолните напитки и повишаване на цената им на пазара, хората продължават да отделят средства за алкохол и не се ограничават в употребата му. У нас не е подсъдимо да се пие на обществено място, въпреки че това е изключително лош пример за децата ни. За сравнение в Съединените Американски Щати е забранено да се консумира алкохол на улицата и дори съществува правило да носите алкохолни напитки в непрозрачни пликове, за да не се виждат.

Пак там може лесно да ви поведат под отговорност, ако сте в нетрезво състояние и се грижите за детето си например и освен глоба, задължително ви налагат да се подложите на лечение на алкохолизъм.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + 19 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.