Залог на бижута от злато в заложна къща

Гласувайте (1-5)

Практически всеки съвременен човек притежава някакво ювелирно изделие. Много от бижутата от благородни метали са изработени в комбинация със скъпоценни камъни, но могат да бъда изработени и само от злато или сребро, което влияе върху тяхната стойност. Произведенията на ювелирното изкуство обаче, както много от читателите знаят могат да бъдат използвани не само в качеството им на украшения, но и да послужат като средство за получаване бързо на определена парична сума, ако такава бъде необходима.

Залог на бижута от злато в заложна къща.

В наши дни заложните къщи се ползват с висока популярност сред широки слоеве от населението на България. Да бъде получен експресен паричен заем в тях е възможно практически срещу залог на всякакви движими вещи, но най-често в тях се оставят бижута от злато или сребро, за които могат да се получат немалки парични суми.

Популярността на бижутата като средство за получаване на експресен паричен заем е обусловена от факта, че получаването на сумата от техният залог в заложна къща става бързо и лесно. Не се изисква показване на документи за собственост на вещта, а и много по-удобно е да се отиде с тях в заложната къща, отколкото да се отнесе там например хладилника или пералнята. Златното бижу например може да се носи като украшение и в момент, в който внезапно възникне нужда да се отиде в близката заложна къща и то да се заложи срещу определена парична сума.

За да бъде получен бърз заем в заложна къща срещу залог на златни бижута е необходимо да се посети съответният офис в работно време и клиентът да носи в себе си бижута и документ за самоличност. Сумата на полученият паричен кредит може са бъде всякаква, като единственото условие, с което ще се съобрази, служителят, който Ви я оценява е да не превиши определен процент от борсовата цена на благородния метал от който е изработено. Клиентът винаги може да вземе и по-малка сума от тази, която заложната къща му предлага, като по този начин и лихвата, която ще заплати, за да го откупи ще бъде по-ниска. Много от клиентите на родните заложни къщи постъпват именно по този начин – вземат сума, която им трябва, а не максималната, която може да им бъде дадена, за да могат да откупят вещта си максимално бързо и евтино.

Срок на действие на договора.

Когато използват финансовите услуги на заложни къщи, клиентите следва на първо място отлично да разбират, че договорът който сключват и срещу който се предоставя паричния заем има определен срок на действие. Ако в този срок клиентът не откупи заложените бижута, то заложната къща ще го продаде, за да си възстанови дадената по договора сума. Обикновено срока на договора е един месец, като съгласно българското законодателство преди да бъде продадена неоткупената вещ следва да се изчакат седем работни дни. Ако в този срок собственикът не откупи вещта си тя се излага за продажба и всеки може да я закупи. За това и в случай, че по някаква причина не успее да откупи своята вещ собственикът и може да я купи от разпродажбата, но вече на завишена цена, освен ако не сте клиент на заложната къща и не използвате преференции, като например откупуване на собствена вещ на цена равна на главницата и натрупаната към момента лихва.

Получаването на експресен паричен заем срещу залог на бижута днес е невероятно лесно, но най-главното е, че клиентът следва да следи за срока на договора, за да си върне заложеното украшение. Ако пък не държи, да си го получи обратно, или по някаква причина не успее да го откупи, то получения паричен заем се превръща в обикновена продажба на бижута от благородни метали. При това за клиентът, който не е откупил своето ювелирно произведение не настъпват никакви негативни последствия и той е добре дошъл отново в заложната къща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 19 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.