Защитените паркове в Турция

Гласувайте (1-5)

Защитените паркове в Турция

На западните склонове на долината на река Манавгат се намра Алтънбешик. В този  Национален парк има  най-интересните и известни пещери , които можете да видите ако сте решили да изкарате екскурзии Турция през годината. Ще може да я  намерите  на 1 км южно от Айдънкент  или  и на 55 километра  северно от Манавгат.  Интересните  каменни образувания, които са  в района на пещерата са невероятни , както и самите  варовици и разкошните поточета  успяват да направят местността изключително очарователна за всички туристи.

Друг също така примамлив парк е – Ататюрк , койот  също има една чудесна гледка към градът , която показва страхотно красивите  цветя и невероятно живописна гледка за окото на което сякаш не му достига. Природата е интересна и има любопитни растения за тези, които обичат цветята. Също така и парк Генчлик ,  който е разположен на полуострова, точно на пътя  на Lara Beach, където задължително трябва да  видите водопадите Дюден, които  спират  дъха  и през годината има много туристи, може да поискате информация и от туристически агенции кога точно е времето да ги посетите.

Като най-интересен парк се смята Гюлюк Даги , който е  115 м дълбок, това е Гювер Каньон  и е на 3 километра  южно от парка Гюлюк Даги, идеална дестинация за вашата почивка. Този националният парк е на северозапад от Анталия, където е хубаво да отседнете. Град Темесос е древен град  и  е   разположен в самия парк на едно по – високо плато, на около 1050 метра  надморска  височина , от западната страна на планината Гюлюк. Има руини и красива природа. Турция е страна мечта за всеки един турист,който иска да се докосне до друга култура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + 11 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.