Защо да използвате илюстрации в сайта си?

5/5 - (1 vote)

Много хора се чудят защо са им нужни илюстрации в сайта. Илюстрациите не само показват работния процес, но могат да ви помогнат да изпратите послание до клиентите си, или пък да изразите нещо по-абстрактно. В следващите редове ще ви посочим няколко причини, поради които да използвате илюстрации.

Този метод много прилича на рекламата. С нея можете да снимате някоя знаменитост и така да направите реклама. Разбира се, много по-ефикасно е да използвате илюстрации за бизнеса си. Те са доста по-бизнес ориентирани от обикновените снимки. В илюстрацията можете да използвате няколко метода и така да включите и самите снимки.

Да обясните по-добре темата

Понякога не можете просто да снимате дадената тема или това, което искате да обясните. С хубава илюстрация това е напълно възможно. Можете да използвате различни стилове от изкуството, за да изобразите идеята си. В краен случай дори един добре направен колаж със снимки е напълно достатъчен за изобразяване.

Да разкажете истории

Колкото и изтъркано да звучи, това все още остава най-актуалният метод да привлечете нови потребители. Дали ще го направите с чертане или пък ще използвате други техники, зависи само от вас. Важно е да знаете, че ако изберете този подход, е добре да се придържате към неутралното изобразяване. Така не само ще раздвижите сайта си, но ще изобразите по-ясно какво искате да кажете.

Използвайте няколко опции за визуализация

През последно време стават все по-популярни инфографиките. С тяхна помощ ще можете да предложите по-ясно представяне на услугите или продуктите си, особено за хората, на които им се струват твърде сложни или неразбираеми.

Независимо дали става въпрос за изясняване на сложна фирмена терминология или нещо друго, инфографиката ще остане актуален начин на обяснение за още дълго време.

Изисква се конкретен стил

Може да ви се струва странно, но снимката си е просто снимка и толкова. Tя не може да се пригоди бързо към промените или пък да ви даде това, което илюстрацията може. Нещо повече, тук имате свободата да изразите себе си. Разбира се, това трябва да стане премерено и с подходящите инструменти.

Важно е да изберете правилният професионалист в сферата на уеб услугите, който може да изготви дизайна на илюстрациите по начин, предпочитан от вас. Разбира се, подобно нещо отнема малко повече време и финансови ресурси, но можете да бъдете убедени, че си струва и ще имате много повече ползи от него, отколкото от платената реклама.

Не се колебайте да ни потърсите, ако имате каквито и да е въпроси и се нуждаете от помощ. Част от работата на уеб дизайнерите е именно да изготвят и предлагат нестандартни решения за бизнеса, с които да го издигнат на нови висоти.  Очакваме ви!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.