Защо не трябва да пишете едно и също заглавие h1

Гласувайте (1-5)

Защо не трябва да пишете едно и също заглавие h1 на различни страници

Заглавията не само оформят текста, но също така играят важна роля за търсещите машини, затова се поставя и заглавие h1 . За да избегнете проблеми с намирането на необходимата информация, трябва да се научите как да ги използвате правилно.

Може да научите някои полезни техники, благодарение на съветите, предоставени ни от VIRTUAL ASSISTANT MEDIA GROUP.

Уникалността на маркера h1 в заглавието

Благодарение на този етикет, търсачката бързо оптимизира информацията и търси необходимото. Всяка страница се нуждае само от един уникален таг h1, който съдържа кратко и ясно описание на публикуваната информация. С други думи: когато потребителят гледа заглавието, той трябва да разбере, за какво става дума в статията на сайта.

Обикновено съдържа един или два ключа, чрез които се планира популяризирането на сайта.

Често срещана грешка е, че тагът h1 съвпада с текста на заглавието на страницата. Подобно съвпадение е невалидно. Не е нужно да правите заглавието връзка. В някои популярни шаблони тази грешка е често срещана.

Трябва да премахнете постоянното повторение на тези тагове в съдържанието на текста. За пълен изглед на статията добавете линк с формата „още“, „прочетете повече“ и др. Това ще се счита за по-правилен и добре структуриран дизайн.

Оформяне на уникални етикети h1

Този раздел трябва да се приема много сериозно. Тези маркери трябва да се различават от основния текст и да бъдат подчертани, за да могат посетителите на сайта веднага да обърнат внимание на информацията на страницата, която са посетили.

За заглавие (абзац, размер, цвят, структура) се препоръчва използването на каскадни таблици със стилове.

H1 таговете не трябва да са празни и да не позволяват технически блокове, раздели в тяхното съдържание, които след това се дублират на всяка страница на сайта. Това използване на заглавия от търсачката се възприема като спам.

Търсачката е робот, който трябва ясно да дефинира тема, за да може незабавно да се намери необходимата информация. Най-добрият начин да направите това е да включите думите си за търсене в заглавието.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.