Защо се нуждаете от креатин?

Гласувайте (1-5)

Креатинът е вещество, което се произвежда в черния дроб, бъбреците или пък в простата, а също така той се транспортира от кръвоносната система до мускулите. Често той се превръща в така наречения фосфокреатин или известен още под името креатин фосфат.

Ролята на това вещество е от особено значение, тъй като то спомага за това да имате силен енергиен заряд и мускулите ви да са значително по-издръжливи на всякакви физически натоварвания. Мит, който и до днес се смята за истина е това, че полезния креатин има нещо общо със стероидите. Това не е така, защото той е изцяло натурален компонент, който влиза в състава на много храни. Именно в това е разликата му със стероидите, тъй като те не са естествени вещества. Храните, в които той се съдържа в особено голям процент са най-вече рибните продукти и също така в говеждото месо. Ето защо мъжете, които искат да имат силна мускулна маса, трябва да се грижат за това дневното им меню да включва много такива продукти.

В състава на веществото креатин влизат три аминокиселини, а именно метионин, аргинин и глицин. За пръв път света научава за съществуването на това вещество през далечната 1832 година, като все пак най-добрия източник си остава монохрида, тъй като в него се съдържа най-голямо количество креатин.

В какви случаи е добре да приемате креатин?

Ако сте от хората, които спортувате активно и водите забързан начин на живот, тогава със сигурност за вас е полезно да получавате повече количество енергия, за да сте по-издържливи, като за тази цел това вещество ще свърши повече от перфектна задача. С помощта на редовното приемане на креатинови продукти с храната и не само, вие ще можете бързо и ефикасно да покачвате мускулна маса, грижейки се не само за тялото ви, но също така за неговото здраве.

Изводът от всичко написано е само един, а именно че веществото креатин е много полезно за всички от вас, които се чувстват уморени и искат да получават по-голямо количество енергия. Така ще можете да покачвате по-бързо мускулна маса, а и същевременно с това ще се грижите за здравословното ви състояние ежедневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 + three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.