ЗАЩО ВЪНШНАТА РЕКЛАМА РАБОТИ?

Гласувайте (1-5)

Рекламирането е плашещо. Да похарчиш трудно изкарани пари, за да рекламираш без да знаеш дали това ще проработи си е страшно.

Бизнесмените често се питат „Дали ще проработи?“ или парите просто ще се похарчат и кой знае..?

Тук ще споделим с вас някои основни фактори, поради които външната реклама работи.

1.    Външната реклама и по-точно рекламата с билбордове е ефективна защото ПОВТАРЯЕМОСТ НА ПОСЛАНИЕТО. На всеки човек му трябва минимум 3 до 4 пъти  да види едно послание преди то да проникне в съзнанието му. Някои експерти смятат, че това трябва да е 17 пъти. Поставянето на серия от билбордове на главен, натоварен път ще доведе до повтаряемост на въздействието и съответно ще засили ефекта от рекламата.

2.    БИЛБОРД РЕКЛАМАТА РАБОТИ 24 ЧАСА НА ДЕН, 7 ДНИ В СЕДМИЦАТА. Опитайте се да помолите някой телевизионен канал, да рекламира продукта ви цял ден, те ще ви се изсмеят и ще кажат, че това е невъзможно. Или пък да купите цялата рекламна площ в един вестник или списание, всички реклами по радиото… Билборд рекламата ви позволява да доминирате на определено място 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. И ако рекламата ви е атрактивна и забавна, това ще привлече вниманието на шофьорите и ще им направи впечатление.

3.    БИЛБОРДЪТ Е 100 % ЧИСТА РЕКЛАМА. Този вид реклама не се конкурира с никакво съдържание. При телевизионната реклама много често вашата реклама не е в правилния канал или правилното предаване. Телевизионните зрители а и радио слушателите обикновено превключват, по време на рекламите. Рекламирането по интернет чрез имейли отегчава потребителите. Билбордът обаче не се конкурира с никакво съдържание и е предназначен да създава бързо и повтарящо се впечатление.

4.    ХОРАТА ПРЕКАРВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ В КОЛИТЕ СИ. С промените в икономиката, в последните години, хората работят повече или на две места и със сигурност прекарват все повече време шофирайки. Това е тъжната истина, този, който не работи прекарва времето си гледайки телевизия.

5.    ПРОДЪЛЖИТЕЛНАТА БИЛБОРД КАМПАНИЯ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО РЕЗУЛТАТИ.
Не трябва да се чакат резултати от едномесечна реклама. Нещата се по-сложни. Мислете за това като за риболов. Ако премествате лодката си през няколко минути, след като сте хвърлили въдицата, ще стигнете до заключението, че сте обиколили цялото езеро и в него няма риба. Бъдете търепеливи, открийте на какво кълве рибата и я уловете. Или на езика на маркетинга: определете точно кои са вашите клиенти (вашия таргет), отправете точното послания за тях, забавлявайте се и забавлявайте с рекламата си, определете подходящите за вас канали за реклама и очаквайте резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не съм робот! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.